avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... crima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

crima

Sotul Meu a fost ucis , ( omor deosebit de grav)cert e ca am cerut daune morale cheltuieli de judecata si de imormantare,intrebarea e daca inculpatul nu va plati care sunt consecintele in cazul lui.ma refer ( va primi mai multi ani la proces va plati familia?)
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters216319, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:55, 26 Iulie 2011
In mod sigur inculpatul va fi obligat la plata unor despagubiri, in cazul in care va constituiti parte civila. In principiu, despagubirile materiale se acorda in cuantumul pe care il puteti proba cu inscrisuri(facturi, bonuri, chitante), iar cele morale nu au un criteriu matematic de stabilire, avand rolul sa acopere prejudiciile suferite de dv si membrii familiei dv. de prin pierderea sotului.

Daca decesul a survenit dintr-un accident de circulatie, atunci aveti siguranta ca asiguratorul RCA al soferului vinovat de producerea accidentului va suporta aceste despagubiri.In acest caz, va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat.

Daca decesul a survenit din alte cauze(omor,ucidere din culpa), desi vinovatul va fi condamnat sa plateasca despagubirile, exista posibilitatea ca el sa nu aiba in patrimoniu bunuri care sa poata fi executate silit si astfel, sa nu puteti recupera banii.

Raspunderea in acest caz este personala, astfel incat familia sa nu va fi obligata sasuporte nicio cheltuiala.
Deasemenea, staruinta lui de a va despagubi va reprezenta pentru instanta de judecata o circumstanta care va determina reducerea pedepsei ce va fi aplicata.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Alexandru Focia, Avocat

Avand in vedere ca doamna a specificat ca este vorba despre un omor deosebit de grav, nu putem vorbi despre RCA.

Plata acestor cheltuieli nu este optionala, iar inculpatul va fi obligat sa le achite. Stiti cumva daca are bunuri in patrimoniu? Daca are, atunci acestea vor fi executate si valorificate, iar banii de pe urma valorificarii vor fi primiti de catre dumneavoastra.
In situatia in care inculpatul nu plateste daunele si nici nu face vreun efort in acest sens, da, va primi mai multi ani deoarece nu va beneficia de nicio circumstanta atenuanta.
Familia lui nu este raspunzatoare pt faptele acestuia, asadar nu este obligata la plata despagubirilor.
Din pacate exista si posibilitatea sa nu va recuperati banii, daca nu are niciun bun pe numele sau si nu dispune de nicio suma de bani.:(
Pana atunci, constituiti-va parte civila in procesul penal si aduceti la dosar fiecare factura, chitanta, bon care justifica aceste cheltuieli.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crima proces in curs C.Fabyola C.Fabyola reformulez intrebarea Sotul meu a fost ucis ( omor deosebit de grav) intrebarea mea e,am cerut despagubiri ( cheltuieli de imormantare de judecata si daune ... (vezi toată discuția)
Victima in accident rutier giulia75 giulia75 Nepotul meu a fost omorat intr-un accident rutier. Familia poate primi daune materiale de la firma de asigurari , stiind ca proprietarul avea si casco la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in urma unui accident de ambulanta in care pacientul a decedat chirileanucoca chirileanucoca Buna Seara! As vrea sa stiu,daca ma poate ajuta cineva cum trebuie formulata cererea de despagubire catre firma de asigurari,la care era asigurata ambulanta ... (vezi toată discuția)