avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate ecsedi

Activitate ecsedi

Răspuns la discuția despagubiri
Va rog ajutati ma cineva este vorba de mostenirea parintilor mei este imposibil sa nu fie o solutie .
Răspuns la discuția partaj de 3 ani
Multumesc pentru sfaturi.Situatia mai exacta este sotia mea este reclamanta si nu cere altceva decit sa fie despagubita din casa care pe acte este 50% a ei.Avocatul pârâtului a bagat intimpinarea sau cererea reconventionala nu stiu cumse spune?ca bunurile mobile pe care pârâtul personal le a adus reclamantei o mobila de bucatarie un dormitor si niste nimicuri cum ar fi espreso de cafea carpete covoare mici .Lui ramânându se toata aparatura electrocasnica precum si mobilele din trei camere hârtii nu sa facut deoarece am avut incredere nu neam inchipuit ca se va ajunge la asa ceva .Mai este ocerere din partea lui si pentru o masina cu care a plecat reclamanta .In timpul despartirii dinsii aveau trei masini ,sotia mea plecându se cu cea mai ieftina.Acuma in cererea facuta de el se cere sa fie scazuta si pretul masinii asta. Procesul se tine in oradea paratul nu sa prezentat inca la nici o dezbatere.Ce masfatuiti ?Noi acuma stam departe de Oradea si ne coasta o gramada de bani drumurile .Cum am putea rezolva cit mai repede ca nu mai rezistam nici financiar nici psihic..
Ce inseamna tranzactie judiciara .Nu asta facem noi acum?+
Răspuns la discuția despagubiri
Din pacate casa nu exista fiindca a fost demolata in cadrul sistematizarii . De aceea afost luata .Nea dat in schimb un apartament proprietate de stat,Repet ne incadram la legea10. Toti fostii vecini au primit titluri de despagubire numai noi nu fiindca nu am bagat cererea cand trebuia.Pe locul casei este un cartier si o biserica.Exista sanse sau nu sa primim si noi despagubiri???????
Intrebarea este cit mai poate dura? ESTE UN TERMEN LIMITA? 1 AN 2 10? Adevarulo e de partea noastra stim sigur
Discuție despagubiri
Ma numesc stefan si am nevoie de un sfat .In timpul sistematizarii ne a fost luata casa de regimul ceausescu .Nu am bagat nici o cerere pentru despagubire nestiind ca exista asa ceva pina nu am intilnit un fost vecin care ma intrebat ,cum stau cu despagubirile?. Dupa acesta m am dus la primarie unde am aflat ca ma incadram la legea 10 dar termenul a expirat de mult eventual sa ma adresez unui avocat sa deschida proces dar sanse nu prea sint .Nu sint sanse de loc? Daca cineva ma ar ajuta as da jumatete din despagubirea primita.Va multumesc
De fapt acuma in decembrie a fost numit un evaluator dar avocata fostului sot a cerut sa fie numiti si alti evaluatori inca doi pentru masina si pentru mobilele pe care a dus nevasta mea.DAR NUMAI PENTRU CE LE A DUS EA NU SI PENTRU CE A RAMAS LUI . Avocata noastra a fost de acord .In legatura cu asa zise inbunatatiri ce a efectuat am dus un martor care a fost de multe ori in casa in timpul casniciei si a declarat ca toate imbunatatirile au fost deja facute ,incalzire centrala,termopane ,gresie faianta,etc. Avem si poze de la diverse aniversari pe care se vad imbunatatirile.Avocata lui a cerut sa fie stabilita valoarea imbunatatirilor avocata noastra si cu asta a fost de acord in ciuda faptului ca am avut si martor si pozele mai sus mentionate .Cum pot dovedi adevarul tinind cont ca el nu se prezinta la nici un termen sa fie audiat.Eu ma tem ca avocata noastra sa inteles cu ei .PLATA PENTRU PROCES FIIND DEJA PLATIT.
Discuție partaj de 3 ani
Sotia mea se afla in situatia asta .Cu fostul ei sot au cumparat teren si au construit o casa exista o hotarire judecatoreasca in acest sens ca casa estee drept comun nevasta mea fiind si intabulata.cu 50%.Bunurile mobile masini mobile au inpartit la intelegere .Avocata fostului sot acuma a bagat ocerere ca la inpartirea casei din suma care i se cuvine nevestei mele sa fie scazuta valoarea bunurilor pe care acesta a dus din casa .Mentionez ca cu mult mai putine bunuri a plecat ea decat a ramas lui. A mai bagat alta cerere ca inbunatatirile pe care le a facut dupa divort sa fie scazuta din suma.De fapt nu a facut nimic in afara de o zugraveala dar a facut rost de niste chitante ca a cumparat incalzire centrala frate sau fiind in constructii cumparaturile pe care le a efectuat a fost facturate pe numele fostului sot .De fapt imbunatatirile pe care spune au fost facute impreuna.Exista si martori in acest sens .Intrebarea mea este daca se poate amesteca partajul a bunuirilor mobile daca asta deja sa efectuat de comun acord cu bunurile imobile care inca nu sa efectuat.El si noua sa nevasta sta in casa bine mersi si nu are de gind sa plateasca partea lui fostei sotii.Trage de timp de trei ani nici nui de acord cu vin zarea casei .Cum se poate obliga?.Pina cind poate trage de timp?Nu exista un termen limita?Sa angajam alt avocat?