Sotia mea se afla in situatia asta .Cu fostul ei sot au cumparat teren si au construit o casa exista o hotarire judecatoreasca in acest sens ca casa estee drept comun nevasta mea fiind si intabulata.cu 50%.Bunurile mobile masini mobile au inpartit la intelegere .Avocata fostului sot acuma a bagat ocerere ca la inpartirea casei din suma care i se cuvine nevestei mele sa fie scazuta valoarea bunurilor pe care acesta a dus din casa .Mentionez ca cu mult mai putine bunuri a plecat ea decat a ramas lui. A mai bagat alta cerere ca inbunatatirile pe care le a facut dupa divort sa fie scazuta din suma.De fapt nu a facut nimic in afara de o zugraveala dar a facut rost de niste chitante ca a cumparat incalzire centrala frate sau fiind in constructii cumparaturile pe care le a efectuat a fost facturate pe numele fostului sot .De fapt imbunatatirile pe care spune au fost facute impreuna.Exista si martori in acest sens .Intrebarea mea este daca se poate amesteca partajul a bunuirilor mobile daca asta deja sa efectuat de comun acord cu bunurile imobile care inca nu sa efectuat.El si noua sa nevasta sta in casa bine mersi si nu are de gind sa plateasca partea lui fostei sotii.Trage de timp de trei ani nici nui de acord cu vin zarea casei .Cum se poate obliga?.Pina cind poate trage de timp?Nu exista un termen limita?Sa angajam alt avocat?
La momentul la care casa in discutie a facut obiectul partajului nu a fost expertizata casa (evaluata?). Daca nu atunci este o greseala a avocatului vostru. Daca se taraganeaza de atata timp inseamna ca una dintre parti, sau amandoua au adus ar5gumente pentru a se putea prelungi atat de mult. In alta ordine de idei nu se pot amesteca bunurile pentru care deja exista o intelegere prealabila a partilor si care au fost impartite si bunul in disacutie. De asemenea daca nu a fost efectuata deja se poate face o evaluare a casei in discutie si sotia d-voastra are dreptul la jumatate din aceasta. daca fostul ei sot a intreprins cheltuieli dupa data pronuntarii divortului pe care le poate demonstra in instanta acestea se vor scadea din partea sotiei d-voastra.
daca-mi furnizati mai multe detalii va pot ajuta in demersul d-voastra.
Mult succes
De fapt acuma in decembrie a fost numit un evaluator dar avocata fostului sot a cerut sa fie numiti si alti evaluatori inca doi pentru masina si pentru mobilele pe care a dus nevasta mea.DAR NUMAI PENTRU CE LE A DUS EA NU SI PENTRU CE A RAMAS LUI . Avocata noastra a fost de acord .In legatura cu asa zise inbunatatiri ce a efectuat am dus un martor care a fost de multe ori in casa in timpul casniciei si a declarat ca toate imbunatatirile au fost deja facute ,incalzire centrala,termopane ,gresie faianta,etc. Avem si poze de la diverse aniversari pe care se vad imbunatatirile.Avocata lui a cerut sa fie stabilita valoarea imbunatatirilor avocata noastra si cu asta a fost de acord in ciuda faptului ca am avut si martor si pozele mai sus mentionate .Cum pot dovedi adevarul tinind cont ca el nu se prezinta la nici un termen sa fie audiat.Eu ma tem ca avocata noastra sa inteles cu ei .PLATA PENTRU PROCES FIIND DEJA PLATIT.
Daca nu aveti incredere in avocat, schimbati-l!
Va inteleg ingrijorarea.
In mod normal daca a existat tranzactie cu privire la bunurile mobile acum nu ar trebui sa partajati decat casa(imobilul).
Ce s-a cerut prin cererea de partaj?
Cred ca aveti o problema cu avocatul de vreme ce dvs. cautati raspunsuri la probleme prin acest forum cand normal sunteti indreptatiti sa primiti toate explicatiile de la cel care va reprezinta!!
av. Schwarz
NU-i chiar asa... nu inteleg cum anume s-a facut impartirea aia, a fost la notar sau in fata unui judecator? Ati facut un act de mana? Cum s-au impartit bunurile alea, ca daca fiecare si-a luat ce s-a inteles nu inseamna ca s-a facut imparteala, juridic vorbind.
Apoi, fiecare parte sustine o ipoteza, dv. ca imbunatatirile erau efectuate in casatorie, fostul ca dupa. Fiecare are voie sa sustina ce doreste si are dreptul legal sa-si aduca probe pe ipoteza sa.
Nu are dreptul judecatorul sa interzica (pe motiv ca s-a lamurit deja) probele unei parti, ca asta se numeste antepronuntare si e interzisa de lege.
Asa incat, ce rost are ca avocata aceea sa se opuna aiurea, ilegal, unei probe care trebuie facuta? Ca la final judele va vedea ca existau si ca probele fostului sot nu fac nici cat o ceapa degerata e altceva, dar sa te opui numai ca sa-i faci o aparenta clientului ca te lupti, ca sa pici de idiot in fata judelui pe care tu il vei mai vedea in profesia ta... e chiar aiurea!
Am un dosar in care eu sustin ca un imobil nu are acte si vreau sa dovedesc diverse cu martori, partea adversa zice ca sunt acte cu duiumul. Judele nu are ce sa faca decat sa ne admita probele dupa cum sustinem fiecare, si acte, si martori... Ca altfel ar obstructiona unei parti accesul la justitie si s-ar antepronunta, admitand ori numai acte ori numai martori.
Eu nu vad aici motive de ingrijorare cu privire la un lucru sau altul, cred ca dv. nu ati inteles exact cu privire la ce anume va judecati, sigur mobilele sunt trecute in actiune si/sau reconventionala, ca altfel nu se admiteau expertize. Chiar daca exista vreo intelegere, ramanand ca judele sa vada cat e de valabila si sa dispuna in consecinta cu toate dovezile posibile in fata.
In cel mai rau caz exista o lipsa de comunicare cu avocata, insa nici asta nu e mare lucru, avand in vedere ca nu dv. sunteti clientul lui ci sotia, deci e important ce anume stie si intelege ea.
Partaj sau nu ?
g.corina
buna ziua,
Incerc sa va expun pe scurt o situatie.
Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)
Divort
DIA23
Sunt casatorita de 13 ani si intentionez sa divortez.In prezent locuim amndoi intr-o casa construita de parintii mei actele de constructie a casei sunt pe ... (vezi toată discuția)