avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj de 3 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj de 3 ani

Sotia mea se afla in situatia asta .Cu fostul ei sot au cumparat teren si au construit o casa exista o hotarire judecatoreasca in acest sens ca casa estee drept comun nevasta mea fiind si intabulata.cu 50%.Bunurile mobile masini mobile au inpartit la intelegere .Avocata fostului sot acuma a bagat ocerere ca la inpartirea casei din suma care i se cuvine nevestei mele sa fie scazuta valoarea bunurilor pe care acesta a dus din casa .Mentionez ca cu mult mai putine bunuri a plecat ea decat a ramas lui. A mai bagat alta cerere ca inbunatatirile pe care le a facut dupa divort sa fie scazuta din suma.De fapt nu a facut nimic in afara de o zugraveala dar a facut rost de niste chitante ca a cumparat incalzire centrala frate sau fiind in constructii cumparaturile pe care le a efectuat a fost facturate pe numele fostului sot .De fapt imbunatatirile pe care spune au fost facute impreuna.Exista si martori in acest sens .Intrebarea mea este daca se poate amesteca partajul a bunuirilor mobile daca asta deja sa efectuat de comun acord cu bunurile imobile care inca nu sa efectuat.El si noua sa nevasta sta in casa bine mersi si nu are de gind sa plateasca partea lui fostei sotii.Trage de timp de trei ani nici nui de acord cu vin zarea casei .Cum se poate obliga?.Pina cind poate trage de timp?Nu exista un termen limita?Sa angajam alt avocat?
Cel mai recent răspuns: ecsedi , utilizator 12:26, 11 Ianuarie 2009
Tranzactia presupune ca partile ajund la o intelegere si instanta doar consfinteste aceasta intelegere( va face parte din hotarare).
Sfatul meu este sa lasti orgoliile si eventual prin intermediul avocatilor, daca tot nu puteti vorbi direct, sa ajungeti la o intelegere. Veti salva costuri, nervi si timp.
Succes!
av. Schwarz
ok. ca sa te ajut mai mult spune-mi ce scrie in cererera de partaj. daca obiectul partajului il face doar imobilul(casa) in discutie nu mai are rost o expertiza asupra bunurilor deja impartite. aici ar fi totusi o remarca pe care au subliniat-o si colegii mei: cum s-a facut impartirea initiala?
furnizeaza-mi mai multe date si pot sa te ajut in consecinta. dar privitor la avocatul tau este recomandat sa-l schimbi din moment ce nu mai ai incredere in el.
astept mai multe date de la tine pt a te putea ajuta mai mult. si locatia in care te afli poate iti recomand un avocat ceva
zi buna
Multumesc pentru sfaturi.Situatia mai exacta este sotia mea este reclamanta si nu cere altceva decit sa fie despagubita din casa care pe acte este 50% a ei.Avocatul pârâtului a bagat intimpinarea sau cererea reconventionala nu stiu cumse spune?ca bunurile mobile pe care pârâtul personal le a adus reclamantei o mobila de bucatarie un dormitor si niste nimicuri cum ar fi espreso de cafea carpete covoare mici .Lui ramânându se toata aparatura electrocasnica precum si mobilele din trei camere hârtii nu sa facut deoarece am avut incredere nu neam inchipuit ca se va ajunge la asa ceva .Mai este ocerere din partea lui si pentru o masina cu care a plecat reclamanta .In timpul despartirii dinsii aveau trei masini ,sotia mea plecându se cu cea mai ieftina.Acuma in cererea facuta de el se cere sa fie scazuta si pretul masinii asta. Procesul se tine in oradea paratul nu sa prezentat inca la nici o dezbatere.Ce masfatuiti ?Noi acuma stam departe de Oradea si ne coasta o gramada de bani drumurile .Cum am putea rezolva cit mai repede ca nu mai rezistam nici financiar nici psihic..
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
ecsedi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sau nu ? g.corina g.corina buna ziua, Incerc sa va expun pe scurt o situatie. Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)
Divort DIA23 DIA23 Sunt casatorita de 13 ani si intentionez sa divortez.In prezent locuim amndoi intr-o casa construita de parintii mei actele de constructie a casei sunt pe ... (vezi toată discuția)