avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile Tiron

Activitate Vasile Tiron

Stimati colegi, propun ca in cel mai scurt timp sa ne intalnim acolo unde se fac legile pompieristic si pe genunchi. Guvernul Boculet a luat decizii fara a lua in consideratie ca am plecat din sistemul militar pe baza unei legi164/2001, care permitea sa mai lucram inclusiv in domeniul public, adica am parasit sistemul in niste conditii, alminteri trebuia sa se faca o selectie si sigur daca stiam ca niste rataciti de guvernanti iau niste masuri neconstitutionale, nu ieseam. Daca facem memorii sau discutii pe forum o sa ne bage in seama nimeni sau in cel mai fericit caz primim un raspuns de la un referent in 30 de zile. Propun ca in cel mult 2 zile o intalnire in garnizoana iar cel tarziu joi -9 ianuarie-in Bucuresti, ocazie cu care ne mai reintalnim. Trebuie sa ne mobilzam! Tf. 0723702528
Sunt un ofiter in rezerva si imi desfasor activitatea incepand cu anul 2004 intr-o institutie publica(Primarie de municipiu).
Am iesit la pensie la varsta de 44 de ani datorita restructurarii sistemului militar in vederea integrarii Romaniei in Organizatiile Euroantlantice (NATO).
Am acceptat trecerea in rezerva, pentru ca prevederile legii OG 7/1998, acorda dreptul la o pensie care se cumula cu o alta retributie din alt system. La iesire din system am primit si plati compensatorii.
In conformitate cu prevederile ORDONANŢEI nr.7 din 26 ianuarie 1998 privind unele măsuri de protecţie socială a personalului militar şi civil, care se vor aplica în perioada restructurarii marilor unităţi (Art. 24. - Personalul militar şi civil, pensionat în condiţiile prezentei ordonanţe, poate cumula pensia cu salariul obţinut, în cazul în care îşi continuă activitatea ca angajat, sau cu veniturile suplimentare realizate prin activităţi cu scop lucrative). Am absolvit Facultatea de Stiinte Administrative si lucrez intr-o Primarie de Municipiu
Masurile luate de Guvernul Boc sunt legale? Un drept castigat se poate retrage?, ma refer in special la platile compensatorii. O perioada dupa iesirea din sistemul militar am stat acasa si a trebuit sa-mi sustin financiar familia cu banii din platile compensatorii, si nu am crezut ca vreodata statul o sa-mi ia banii inapoi, am cheltuit toti banii, de unde sa-i mai iau? Sa fac un alt imprumut la banca in conditiile in care la acest moment sunt indatorat la banci, pana in gat ? Va rog sa-mi raspundeti, am nevoie de informatii din partea unui specialist in legislatie.Ce trebuie sa fac? In sistemul privat ce fac cu o pregatire din domeniul Administrativ??

dumneavoastra cum ati inteles :se aplica doar celor care au iesit la pensie la varsta normala de 55 de ani sau are efect si asupra celor care au fost obligati pentru a se atinge obiectivul "restructurarea armatei"