avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Activitate corina_h

Activitate corina_h

Buna ziua ,

Am urmatoarea problema si sper sa o pot prezenta cat mai corect posibil pt a primi un raspuns de la dumneavoastra : problema este constituita din 2 locuri de veci lasate mostenire de 2 surori catre un nepot (care este bunicul meu) si respectiv o nepoata ; unul din locurile de veci este deja in posesia nepoatei castigat prin ordin judecatoresc insa actele celui de-al doilea loc sunt tot la aceasta nepoata care doreste sa-l lase bunicului meu insa fara stirea acestuia (pt ca este alcoolic si-l poate vinde).
Acum, daca bunicul ar putea sa intre in posesia locului fara sa stie, ar mai fi o problema: actul de mostenire destinat lui este facut pe numele Guzun Iulita dar la vremea respectiva au existat 3 martori (in prezent decedati) care au dat declaratii (care se afla la Arhivele Romane) ca Guzun Iulita si Huzum Iulita sunt aceeasi persoana.
Intrebarile ar fi doua: 1. ar putea bunicul sa primeasca acest loc de veci fara stirea si acordul lui?
2. ar trebui scoase de la Arhivele Romane si acele 3 declaratii ale martorilor ?

Va multumesc!
Discuție vanzare imobil
am o situatie foarte grava in familie si anume : bunicii mei doresc sa vanda imobilul (o casa la curte al caror proprietari sunt) in care locuim impreuna iar tatal meu este unicul copil ( nu are certificat de mostenitor ) si nu este de acord cu vanzarea acestui imobil ( in special pt ca nu avem alta locuinta iar imbunatatirile casei + utilitatile au fost suportate financiar de noi)
bunica mea ( 76 ani) sufera de dementa mixta (necesita supraveghere permanenta si nu are intotdeauna discernamant in tot ce face si spune , diagnostic atestat de mai multe expertize medicale si internari in spitale cu sectii de profil) si nu stiu daca ea ar putea avea vreo implicare in decizia de vanzare - cumparare

bunicul meu (79 ani) are dosar penal dar pentru el nu avem cum sa dovedim ca nu este in toate facultatile mentale pt ca legea nu ne permite sa-i facem analize impotriva vointei lui, este usor de pacalit , nu are cunostinta de valoarea sumelor de bani pe care le detine si care i s-ar putea oferi

anul trecut am consultat un avocat care ne-a spus ca imobilul nu se poate vinde decat daca l-i se fac investigatii medicale care sa ateste probabil ca au discernamant in aceasta vanzare si ca in plus varsta lor nu le-ar permite dpdv legal sa efectueze aceasta vanzare fara acordul tatalui meu care este unicul lor copil

as vrea sa stiu daca am inteles corect ceea ce am scris in ultimul paragraf si pe scurt daca mai sunt alte interdictii pt cazul bunicilor mei de a vinde imobilul

de asemeni daca se cunosc cazuri similare si ma poate ajuta cineva cu o informatie cat de mica as fi recunoscatoare si mai linistita

va multumesc din suflet