avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire loc de veci

Buna ziua ,

Am urmatoarea problema si sper sa o pot prezenta cat mai corect posibil pt a primi un raspuns de la dumneavoastra : problema este constituita din 2 locuri de veci lasate mostenire de 2 surori catre un nepot (care este bunicul meu) si respectiv o nepoata ; unul din locurile de veci este deja in posesia nepoatei castigat prin ordin judecatoresc insa actele celui de-al doilea loc sunt tot la aceasta nepoata care doreste sa-l lase bunicului meu insa fara stirea acestuia (pt ca este alcoolic si-l poate vinde).
Acum, daca bunicul ar putea sa intre in posesia locului fara sa stie, ar mai fi o problema: actul de mostenire destinat lui este facut pe numele Guzun Iulita dar la vremea respectiva au existat 3 martori (in prezent decedati) care au dat declaratii (care se afla la Arhivele Romane) ca Guzun Iulita si Huzum Iulita sunt aceeasi persoana.
Intrebarile ar fi doua: 1. ar putea bunicul sa primeasca acest loc de veci fara stirea si acordul lui?
2. ar trebui scoase de la Arhivele Romane si acele 3 declaratii ale martorilor ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 16:19, 17 Septembrie 2009
1. Bunicul nu poate sa primesca fara stirea si acordul lui acest loc de veci - nepoata ii poate face acestuia act de vanzare-cumparare ( autentificat la notariat).
2. Scoateti neaparat si cele 2 adrese de la arhive ,pentru ca in situtatia vreunui litigiu sa dovediti cele afrmate de dvs. Puteti arata faptul ca bunicul se afla in incapacitatea de a semna vreun act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drept la locurile de veci mail4me mail4me Buna ziua, Povestea este urmatoarea, in 1985 bunicul meu fiind grav bolnav le-a dat bani celor 2 fete ale lui pt concesionarea locurilor de veci in Otopeni ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale edinuta edinuta Incerc sa fiu concis pt, o problema incalcita. Eu sunt unicul mostenitor al mamei mele decedate acum 25 ani si al tatalui decedat acum 15 ani. Din locul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)