probabil ca nu stiti ce sa raspundeti ca functia pe care v-o afisati si atunci cautati tot felul de circoteli. Inca o data va multumesc si va dau un calificativ in minus. Sa va mai caute lumea. Mercy.
Dvs lucrati la CNPAS? Ce nu va este clar? Eu nu inteleg CE spuneti de fapt. V-am spus care este problema mea ca nu stiu cit de legal este faptul de a mi se diminua vechimea din 2005 cu 5 ani!!! Ce nu a-ti inteles? sinteti de la "circotashi"?=D>
Trebuia sa-mi fac 2 conturi? Asta va intereseaza pe DV? Sinteti extrem de abila. ??? Care este interesul? In a ma obstructiona sau in a ma consilia? Multumesc. Sint o ruda a celuilalt topic. Care e problema Dvs?
Nici nu poate fi vorba de o intelegere cu mama copilului. Este extrem de posesiva si daca ar accepta anumite intelegeri ar accepta numai in cazul cind ar avea mai mult de cistigat. Si acum nu imi permit asa ceva.
Perioada efectiv lucrata pe cartea de munca este de 20 ani 5 luni 27 de zile in grupa I de munca grea. In decizia mea de iesire la pensie din Decembrie 1990 sint stabiliti ca vechime totala in munca 30 ani 5 luni 27 zile - intregita la 30 de ani. O alta decizie conf OUG nr 4/2005 data in 30.06. 2005 cu buletinele de calcul aferente mi se comunica ca valoarea punctului meu stabilita pina atunci ca fiind de 1,19 se diminueaza la 0,83 ceea ce inseamna citez " intrucit pensia aferenta punctajului mediu anual recalculat in suma de 248 de lei este mai mica decit pensia aflata in plata, in suma de 353 lei aceasta din urma se mentine pina cind pensia rezultata prin inmultirea punctajului mediu anual recalculat cu valoarea unui punct de pensie va depasi valoarea pensiei in plata" inchei citatul. Dupa buletinul de calcul trimis de CNPAS cu un termen de 3 ani de contestare a deciziei in cazul aducerii unor documente suplimentare daca nu aceasta raminind definitiva. Stiti care este efectul diminuarii punctajului? Pai sa va spun care este. CNPAS a hotarit de la sine putere ca eu nu mai am 30 de ani 5 luni vechime ci 25 de ani fix. De atunci si decizia care a venit ca urmare a OUG 100/2008 am tot 25 de ani vechime atit si nimic mai mult.Deci din 2005 nu mai imi primesc drepturile pentru 30 de ani Adica pina in 2005 am avut 30 ani 5 luni si de atunci incoace am 25 de ani. Pentru asta am postat aici. Va multumesc.
Ma bucur ca nu am fost nevoit sa dau eu primul raspuns la postarea utilizatorului trope_doi. Aveti dreptate in ceea ce se spune : -"orgoliu" dar mai trebuie sa fim atenti si la ceea ce se spune in limbaj "avocatesc" PRECEDENT. Daca eu as da curs hotaririi instantei asta ar crea un precedent si atunci ar insemna ca as fi de acord cu instanta. Probabil ca trope_doi (care da explicatii savante) lucreaza in domeniu si are nevoie de activitate pentru ca altfel cum ne-am mai mentine un serviciu daca nu am avea-o. Daca pentru Dvs. nu este aberant sa va vedeti copilul in prezenta unui psiholog 24 de ore/an atunci de ce nu o faceti ca poate v-ar fi mai bine? Asta daca aveti copii. Cit despre situatia in care s-a ajuns aici va dau un indiciu: poate ca nu a-ti vazut mentiunea cu ce se ocupa nasa copilului. Sa-i mai dau un element lui trope_doi- "fosta" este pasibila de multi ani grei de inchisoare pentru inselatorie, spalare de bani, evaziune fiscala, etc. In luna Mai 2008 a introdus in casa un rrom dintr-un clan binecunoscut magistratilor pentru ai "tine spatele" - acesta cind se imbata o batea ca pe "hotii de cai" Invinetindu-i miinile picioarele si ochii asta intimplindu-se zilnic in prezenta copilului (ca doar n-o tragea in baie din respect pentru copil). IN septembrie l-a ushuit din casa ca isi "facuse" treaba.. Crezi trope_doi ca lucrurile stau asa de simplu? Viata fiecaruia este un roman dar fi sigura ca a mea face cit doua. Nu crezi ca in urma scandalurilor care au fost in casa aia pot eu sa cer instantei ca ea sa vada copilul in prezenta unui psiholog? Ea nici nu stie de cresterea copilului. Ea are treaba cu coaforul, cosmeticele etc. Soacra-mea imi creste copilul. Soacra-mea a lucrat in invatamint si a fost pensionata pe stari depresive schzo-paranoice. Are frica de a iesi pe strada. Are senzatia ca dupa ora 17 poate fi atacata lejer de hoti. Sa va povestesc un incident: in urma cu 2 ani s-a oprit seara emisia cablului TV (RDS) si a venit alarmata la mine sa-mi spuna ca daca au intrat niste hoti si intra prin televizor!!! Fiica ei nu e departe de asta. Mai ai vreun argument trope_doi?
As vrea sa mi se raspunda si mie la urmatorul caz: sint pensionata gradul I din 11.05.1990. Cu o vechime reala pe cartea de munca (deci contributie reala) 20 de ani 5 luni si 27 de zile. Conform legii la un an se adauga 6 luni . Este adevarat? Pe hotarirea mea din 90 scrie ca am o vechime de 25 de ani atit si nimic mai mult. In toti acesti ani m-am luptat cu cei de la CNPAS sa imi recunoasca cei 30 de ani si 5 luni 27 de zile. Nu mi-au recalculat nimic adica am tot 25 de ani In luna Decembrie am primit o noua decizie de recalculare in care am TOT 25 DE aNI!!!. Conform OUG 100/2008 pensia se recalculeaza pentru perioada clara la care se mai adaoga si coeficient in plus pentru luni muncite in plus. Conform 100/2008 ar trebui sa primesc o pensie de 1200 ron care in realitate primesc doar 700. Intrebarea mea este daca ii pot da in judecata si sa-mi plateasca din urma acesti ani lipsa (din 90). Si vreau sa stiu cine ma poate ajuta cu o consultatie si o reprezentare in instanta.
In primul rind va aduc la cunostinta cazul meu. Sint tatal unui baietel de 2 ani si 10 luni si in urma divortului si din cauza martorilor adusi de sotie (fosta soacra)- Instanta a luat hotarirea ca eu sa-mi vizitez copilul 2 ore pe luna in prezenta unui psiholog de la autoritatea tutelara. Fac precizarea ca nu am antecedente penale, nici psihiatrice care sa denote aceasta hotarire judecatoreasca. In luna Septembrie a acestui an am avut apelul la hotarire. Unde mama din nou a cistigat adica eu sa nu-mi vad copilul. Mi se pare aberant faptul ca eu sa-mi vad copilul impreuna cu un psiholog. De aceea nu am dat curs deloc pina in prezent acestei hotariri. Ma si vad plimbindu-ma de mina cu copilul prin parc iar in urma mea sa stea de "veghe" un psiholog (asta este cel mai fericit caz pentru ca trebuie sa ma intilnesc cu copilul la sediul Autoritatii Tutelare sector 1) deci sa ma joc cu copilul sau sa stau de vorba cu el in prezenta altei persoane straine. Stiu ca asta se poate remedia cu un nou proces de cerere program de vizitare etc. In luna Noiembrie am fost sunat de avocata fostei sotii ca aceasta intentioneaza sa ma dea in judecata pentru "hartuire"!!!!. Mentionez ca am cu fosta sotie niste mici probleme de ordin financiar adica am facut imprumut la banci pentru restaurarea casei ei personale de 75.000 de Euro. Si aceasta nu conteneste in a ma hartui in diverse moduri. Eu cu sotia mea nu am mai vorbit de 7-8 luni. In luna Decembrie am luat legatura cu un intermediar din casa (un fost angajat) pentru ai inmina acestuia pachete cu cadouri pentru copilul meu. Acesta m-a chemat acasa spunindu-mi ca "fosta" este plecata si ca pot sa vin repede sa-mi vad copilul. In timp ce parcam masina in fata casei a aparut "fosta" si ma tragea de mineca sa intru in casa sa-mi vad copilul. AM refuzat. Mi-a fost frica pentru ca stiu cu cine am de-a face. In seara aceea pe la ora 24 m-a sunat nasa copilului care este un inalt magistrat sa-mi spuna ca de ce nu vreau sa-mi vad copilul. I-am raspuns acesteia ca asa am hotarit pentru ca atunci cind copilul va creste mare sa o intrebe pe "fosta" de ce nu il vizitez si ea sa-i spuna pentru ca sint nebun. Ma rog. Am o intrebare: neonorarea acestei hotariri aberante ma poate afecta in vreun fel?