avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate alinastan

Activitate alinastan

Buna ziua,

Firma la care lucrez este un sediu al unei firme din alta tara. Inca de la bun inceput salariile au fost oferite in euro insa convertite in lei la data efectuarii statului de salariu.
Problema este urmatoarea: in momentul in care se incheie un contract individual de munca se precizeaza suma in euro convertita in lei la un cursul euro din data semnarii contractului, si astfel i se stabileste salariatului, salariu de baza in lei, urmand ca din luna urmatoare salariul acestuia sa se supuna cursului euro/leu din ziua efectuarii statului de salariul. Bun, problema intervine in momentul in care cursul euro scade si implicit scade si salariul in lei sub cel stipulat in contract. In momentul in care am pus problema, mi s-a spus ca nu este nici o problema avand in vedere ca suma in euro nu a suferit modificari.
Avand in vedere ca moneda nationala este RON si doar ne raportam la EURO, nu este o incalcare a drepturilor salariatului?
In cazul asta, nu ar trebui incheiat un act aditional la fiecare 3 luni?
Cum as putea sa procedez in acest caz?
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra promt. Am aflat intre timp cum trebuie sa procedez.
Nu vreau sa va jignesc cu impertinenta mea insa va contrazic aici, odata ce am platit, acea plata trebuia sa fie inregistrata automat. Constatarea a fost facuta de unul din agentii Politiei Rutiere. Din cate am inteles eu de la dumneavoastra eu sunt cea neglijent, as vrea sa fiti pus/a in situatia in care va vedeti nevoit/a sa platiti o suma de 2 ori + penalitati in conditiile in care sunteti cu platile catre stat la zi, in conditiile in care acei oameni care lucreaza in sistemul nostru minunat sunt platiti din contributiile dumneavoastra/ale mele/ale tuturor, sa ne faca viata mai "usoara". Daca eram neglijenta nu ma mai plangeam, am luat amenda seara, nevinovata fiind, dar nu am avut dispozitia sa ma cert cu acel domn, mi-a gresit procesul verbal insa chiar nu aveam timp sa ma duc in instanta sa-l contest, iar a doua zi m-am dus la CEC si am platit-o tocmai ca sa scap de eventuale dureri de cap, era o suma de 50 lei chiar nu merita osteneala. Oriunde as fi trimis acea dovada a platii, la Directia Taxe si Impozite tot apaream restanta cu suma de 100 lei + penalitati, care tot o suma infima e, dar pe care nu aveam de gand sa o platesc avand in vedere ca eu mi-am facut datoria. Din respect pentru dumneavoastra nu voi mai continua aceasta discutie.

Va multumesc inca o data pentru raspuns.

Cu stima.

Buna ziua,

Am o problema, de curand am fost sa platesc impozitul la masina, casa si locul de parcare si mi-a fost dat sa vad cum o amenda luata in februarie si platita in termen de 24 de ore mi-a fost inregistrata la Directia Taxe si Impozite ca fiind neplatita. Culmea este ca am avut chitanta pana acum doua luni insa nu reusesc sa-mi amintesc daca am aruncat-o sau am plasat-o pe undeva.
Acum sunt nevoita sa platesc inca de doua ori valoarea acelei amenzi. Va rog sa-mi trimiteti un raspuns privitor la aceasta problema, deoarece nu mi se pare corect fata de mine sa mai platesc inca o data o amenda deja platita, muncesc, imi platesc toate datoriile catre stat si mi e pare normal ca acesti functionari publici sa fie mai responsabili cu banii mei. De ce trebuie sa platesc din nou? Din cauza incompetentei lor? Suma nu este mare numai ca nu mi se pare corect ca statul sa-mi ia bani in plus, bani nemeritati.

Va multumesc anticipat.

Cu stima.