avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul in euro: orientativ sau de sine statator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul in euro: orientativ sau de sine statator.

Buna ziua,

Firma la care lucrez este un sediu al unei firme din alta tara. Inca de la bun inceput salariile au fost oferite in euro insa convertite in lei la data efectuarii statului de salariu.
Problema este urmatoarea: in momentul in care se incheie un contract individual de munca se precizeaza suma in euro convertita in lei la un cursul euro din data semnarii contractului, si astfel i se stabileste salariatului, salariu de baza in lei, urmand ca din luna urmatoare salariul acestuia sa se supuna cursului euro/leu din ziua efectuarii statului de salariul. Bun, problema intervine in momentul in care cursul euro scade si implicit scade si salariul in lei sub cel stipulat in contract. In momentul in care am pus problema, mi s-a spus ca nu este nici o problema avand in vedere ca suma in euro nu a suferit modificari.
Avand in vedere ca moneda nationala este RON si doar ne raportam la EURO, nu este o incalcare a drepturilor salariatului?
In cazul asta, nu ar trebui incheiat un act aditional la fiecare 3 luni?
Cum as putea sa procedez in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
alinastan, utilizator

Alte discuții în legătură

Cota tva la vanzarea catre persoane fizice din marea britanie Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Art. 132 Al (5) : Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. a), locul livrării pentru vânzările la distanţă efectuate din România către alt ... (vezi toată discuția)
Leul greu in carnetul de munca adillosu adillosu Aveti idee cum se va scrie salariul in carnetele de munca de la 01 iulie ?? Se scrie "modificat salariul" sau se trece noul salariu odata cu prima modificare ... (vezi toată discuția)
Curs istoric leasing financiar m_nitu m_nitu Buna ziua ! Apelez din nou la dumneavoastra cu multumiri pentru promptitudinea si profesionalismul de care dati dovada. Am incheiat un contract de leasing ... (vezi toată discuția)