Conform Art. 132 Al (5) : Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. a), locul livrării pentru vânzările la distanţă efectuate din România către alt stat membru se consideră în acest alt stat membru, în cazul în care livrarea este efectuată către o persoană care nu îi comunică furnizorului un cod de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de statul membru în care se încheie transportul sau expedierea, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:
a) valoarea totală a vânzărilor la distanţă, efectuate de furnizor şi care presupun transportul sau expedierea bunurilor din România către un anumit stat membru, în anul calendaristic în care are loc o anumită vânzare la distanţă, inclusiv valoarea respectivei vânzări la distanţă, sau în anul calendaristic precedent, depăşeşte plafonul pentru vânzări la distanţă, stabilit conform legislaţiei privind taxa pe valoarea adăugată din statul membru respectiv, astfel de vânzări având locul livrării în statul respectiv; sau
b) furnizorul a optat în România pentru considerarea tuturor vânzărilor sale la distanţă, care presupun transportul bunurilor din România într-un anumit stat membru, ca având loc în respectivul stat membru. Opţiunea se exercită în condiţiile stabilite prin norme şi se aplică tuturor vânzărilor la distanţă, efectuate către respectivul stat membru, în anul calendaristic în care se exercită opţiunea şi în următorii doi ani calendaristici.
Eu inteleg din acest articol ca in cazul vanzarii catre o persoana juridica neimpozabila (de ex persoane fizice) TVA-ul care trebuie aplicat este cel de 24% pana in momentul in care se depaseste nivelul vanzarilor la distanta in Marea Britanie, moment in care acesta tranzactie nu mai e impozabila in Romania ci, in Marea Britanie si se aplica cota de 20%. Este corect ceea ce am inteles eu?
Si as mai avea o intrebare...factura o pot inregistra in lire, nu? Si mai am obligatia de a face si factura in lei.
Pragul vanzarilor la distanta trebuie convertit din lire in leu nu din lire in euro, nu?