Multumesc pentru raspuns ,vreau sa va spun ca dosarul este inca in cercetare la procuratura Gaesti,nu am primit vreo amenda sau permis suspendat,insa este retinut pana la finalizarea dosarului si acum circul cu dovada si nu am primit nici un proces verbal.
Trebuia sa primesc procesul verbal imediat ?
E trecut undeva in lege vreun articol referitor la acest caz?
Adica incerci sa eviti un alt sofer care intra pe banda ta de mers si acel sofer sa fie tras la raspundere conform legii?
Sau ,poate trebuie sa ma duc cu el la judecata civila?
Va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri , sper sa fie suficiente declaratiile victimelor , unde mai pui ca la IML trebuie sa platesti si o taxa pentru fiecare certificat eliberat.
Si totusi ,daca politia insista sa isi scoata certificat ce sa le zic?
Buna ziua,
Numele meu este Marius si as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri
Am fost implicat intr-un accident rutier pe autostrada Bucuresti Pitesti in decembrie.
Cum s-a intamplat: eram pe banda unu de mers , rulam cu aproximativ 110 km/h si dintr-o data in dreptul meu pe banda doi o alta masina a virat brusc spre mine intrand un pic si pe banda mea de mers . am tras de volan incercand sa-l evit si din frana , balans m-am rasturnat.
Masinile nu s-au atins , am doi martori in masinile din spate care au vazut incidentul si au declarat la politie ca acel sofer a intrat pe banda mea de mers facandu-ma sa ajung la situatia de mai sus.
Politia mi-a zis ca ,daca nu exista contact intre cele 2 masini nu il poate scoate pe el vinovat.
Mentionez ca respectivul a oprit , dar nu a asteptat sosirea organelor de politie.
A fost dat prin statie ,verificata masina , declaratii , dar vinovat se pare ca legea romana (absuuurda) , tot pe mine ma va scoate.
Ce e de facut in acest caz??
Adica mai bina il lasam sa intre in mine, ma omora si apoi il pedepseste legea?
Am avut noroc si zile de la Dumnezeu ca nu am patit decat cateva rani usoare ( eram 4 in masina )
Chiar nu exista lege pentru astfel de specimene iresponsabile?
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns
Buna ziua,
Ma numesc Marius si am o nedumerire!
Pe scurt: in urma unui accident rutier cu victime aflate in masina subsemnatului ,din fericire cu usoare contuzii (au fost duse la spital cu ambulanta ,analize si in aceeasi zi acasa) , politia mi-a zis ca trebuie neaparat ca victimele sa mearga la IML pentru eliberarea unui certificat.
Problema e ca victimele nu doresc sa mai mearga si pe acolo, nu au nici o pretentie de la subsemnatul ,deci ce se poate face in acest caz?
Ne obliga legea romana sa facem aceste lucruri din moment ce la spital totul a fost ok?
Pe langa asta trebuie sa mai dea si declaratii scrise la politie , tocmai la sectia pe raza careia a avut loc acel accident (Gaesti).
E musai??
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.