avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Absurditatea Codului Penal din Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Absurditatea Codului Penal din Romania

Buna ziua,
Numele meu este Marius si as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri
Am fost implicat intr-un accident rutier pe autostrada Bucuresti Pitesti in decembrie.
Cum s-a intamplat: eram pe banda unu de mers , rulam cu aproximativ 110 km/h si dintr-o data in dreptul meu pe banda doi o alta masina a virat brusc spre mine intrand un pic si pe banda mea de mers . am tras de volan incercand sa-l evit si din frana , balans m-am rasturnat.
Masinile nu s-au atins , am doi martori in masinile din spate care au vazut incidentul si au declarat la politie ca acel sofer a intrat pe banda mea de mers facandu-ma sa ajung la situatia de mai sus.
Politia mi-a zis ca ,daca nu exista contact intre cele 2 masini nu il poate scoate pe el vinovat.
Mentionez ca respectivul a oprit , dar nu a asteptat sosirea organelor de politie.
A fost dat prin statie ,verificata masina , declaratii , dar vinovat se pare ca legea romana (absuuurda) , tot pe mine ma va scoate.
Ce e de facut in acest caz??
Adica mai bina il lasam sa intre in mine, ma omora si apoi il pedepseste legea?
Am avut noroc si zile de la Dumnezeu ca nu am patit decat cateva rani usoare ( eram 4 in masina )
Chiar nu exista lege pentru astfel de specimene iresponsabile?

Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: mariusdms , utilizator 15:23, 6 Ianuarie 2009
Vinovatia se stabileste nu in raport cu existenta unui contract , ci in raport cu imprejurarile concrete in care s-a produs respectivul accident.
S-a intocmit procesul verbal de constatare a contraventiei ?

Acesta poate fi contestat in termen de 15 zile , la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita aceasta !
E trecut undeva in lege vreun articol referitor la acest caz?
Adica incerci sa eviti un alt sofer care intra pe banda ta de mers si acel sofer sa fie tras la raspundere conform legii?
Sau ,poate trebuie sa ma duc cu el la judecata civila?
Va multumesc
Ceea ce au savarsit agentii de politie constituie abuz de drept.
Din cele relatate de dvs , vinovatia in producerea accidentului nu va revine dvs
Aveti , totusi , in virtutea legii , posibilitatea atacarii procesului verbal , numai in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia !
Astfel , daca vinovatia revine altor participanti la trafic , procesul verbal va fi lovit de nulitate absoluta , cu toate consecintele juridice ce decurg din aceasta cauza de ineficacitate a actelor juridice (restituirea amenzii platite , eventual a permisului suspendat)
Succes
Multumesc pentru raspuns ,vreau sa va spun ca dosarul este inca in cercetare la procuratura Gaesti,nu am primit vreo amenda sau permis suspendat,insa este retinut pana la finalizarea dosarului si acum circul cu dovada si nu am primit nici un proces verbal.
Trebuia sa primesc procesul verbal imediat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie cu pagube materiale si victime anca280 anca280 zilele acestea am avut un accident de circulatie soldata atat cu pagube materiale cat si cu victime. ma aflam pe o strada din buuresti cu indicator cedeaza ... (vezi toată discuția)
Procedura accident auto Jwjwj Jwjwj Bună seara Revin și cu o întrebare! Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai ... (vezi toată discuția)