avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters74087

Activitate ContSters74087

Am rezolvat intr-un final situatia .

Am mers pe VENITURI DIN ACTIVITATI AGRICOLE pentru perioada in care angajatorul nu a platit obligatiile ce ii revin la stat . Norucul meu ca am avut scos de la PRIMARIE de unde am terenul agricol - CERTIFICATUL DE PRODUCATOR AGRICOL pe anul anterior si asa am reusit sa fie totul ok .

Multumesc mult pentru spijin si succes celor ce se afla in rezolvarea unor asemenea probleme .
Totusi , cred ca o sa merg eu cat mai urgent sa achit o parte din retinerile pentru angajat , respectiv impozitul retinut [ 16 % ] conform O.U.G. 148 / 2005 ... si o parte din retinerile pentru angajator respectiv somaj [ 0,005 % din brut ] pentru a se contabiliza la pensii ...

Totusi consider ca ar fi legal sa achit doar pentru suma incasata ( respectiv pentru salariul net partial incasat ) pe acea o luna si jumatate ... Astazi fiind sambata mai gandesc pana luni ce si cum sa fac !

De la A.J.P.S. obtin fffff greu informatii concrete ( respectiv , in cazul D-voastra faceti X si Y si atunci e ok ) ; am primit mai degraba raspunsuri : ,, Nu corespundeti in conformitate cu legea X si Y ,, ... Acest lucru nu imi pare in regula deoarece dupa ce am luat oficial tapa de la angajator sa se mai comporte cu tine neprofesional si o institutie de stat la care inainte am contribuit si eu enorm de mult prin taxele si impozitele achitate ... :( ... in fine ... Sper ca e doar un caz izolat !

Sper ca asa va fi ok in vederea aprobarii Dosarului pentru CIC .

Multumesc mult D-le Elis .
... si totusi ca sa fac dovada realizarii ,, venutilor profesionale supuse impozitului pe venit ,, este suficient sa achit conform Ordinului Nr. 68 din 4 februarie 2008 ( aprox. 20 % din incasarile salariale nete ) sau toate impozitele si taxele cu CAS , CASS , pensii etc. ( aprox. 70 % din incasarile salariale nete ) ? Mentionez ca diferenta este considerabil mai mare ...

Multumesc.
Buna,

incercati sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema, ca eu sunt cu totul si cu totul de alta profesie ...

Am lucrat la un srl [ de la jumatatea lui iulie 208 ] ; pentru iulie 2008 respectiv pentru august 2008 am primit ceva bani din salariu in baza unor DISPOZITII DE PLATA ( stampilate si semnate de catre societate / contabilitate ) ... salariu partial , dar pt care banuiesc ca societatea nu a virat CAS , PENSII etc. In septembrie iau concediu de paternitate ( 5 zile ) + 10 pentru nasterea copilului ... intre timp srl-ul apare la finate ca dator ,, s-a inceput procedura de executare silita ,, ... pentru neplata salariului ( conform CIM ) am deschis proces ( am anuntat si ITM-ul, dar i-a amendat si mi-au recomandat proces ) ... Incerc acuma sa depun la AJPS Dosaul de copil si upssss : lipseste iulie si august ... rezultat : SE RESPINGE ... prin decizia nr. ...

Tinand cont ca eu am lucrat legal , am si doua plati partiale facute , am dat si declaratie pe propria raspundere cu cele 12 luni de venituri ( cu primul angajator nu sunt probleme ) din care ultimele 2 luni sunt plati partiale de salariu , ce sanse mai am ? ... Administratorul s-a evaporat din tara fiind cetatean strain ... Carnetul de Munca e la ITM neinchis ...
Legal , acele DISPOZITII DE PLATA fac obiectul VENITURI IMPOZABILE ... ?

Am mai intrebat tot pe aceasta tema pe ( www.avocatnet.ro/content/for... .

Va multumesc mult pt intelegere si raspuns .
Buna ziua,

In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns , va dresez si eu situatia in care ma aflu.

Situatia mea e una interesanta ... inaintea nasterii copilului am lucrat la DOI angajatori diferiti ; cu primul totul ok ; al doilea , pentru ultimele luni dinaintea nasterii copilului [ iulie si august ] nu a latit obligatiile la stat pt salariati ( nici salariile in intregime ) ... la 30 sept 2008 apare pe siteul ANAF ca debitor cu ,, X ,, lei si inceperea procedurii de executare silita ... patronul isi ia jucariile si pleaca ( e doar rezident in Romania si e catatean dinafara spatiului U.E. ) ... binenteles ca a ramas deschis si carnetul de munca la ITM, nu mi-a eliberat nici o adeverina pt indemnizatie etc. Totusi , in luna august 2008 si sept 2008 a facut ceva plati salariale partiale , pentru care am primit si o copie de la fosta contabila a documentelor de plata partiala a salariului ,, DISPOZITIE DE * ___plata____ / ... SCOPUL PLATII : __ avans salar ___ ,, ; banuiesc ca pt aceste sume nu s-a platit taxele aferente catre stat ; de la ANAF raspunsul primit pt sumele datorate de societate ,, ... secret fiscal ... ,, . Tinand cont ca nu mi-au fost eliberate documentele solicitate de la angajator , am dat o declarie pe propria raspundere din care reies cele 12 luni anterior ... cu veniturile nete realizate . Pentru neplata salariala am deschis proces ( dar si aici daca nu ai cu cine te judeca ... interesanta situatia ) ... ; Copilul s-a nascut in septembrie 2008 .

1. Cele trei plati partiale ale salariului ( una in august si doua in sept ) au valoare ca si VENIT PROFESIONAL SUPUS
IMPOZITULUI PE VENIT ( au stampila societatii pe ele si semnatura contabilului ) ?

2. DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE cu veniturile salariale din ultimele 12 luni ( din care ultimele doua partiale )
se ia in considerare la dosar ?

3. In sutuatia data , inteleg ca dupa ,, un timp ,, voi primi 3 salarii medii compensatorii ( iulie / august si septembrie ) ...
Aceasta lege nu face obiectul platilor catre CAS , SOMAJ ETC. ... Care ar fi metodologia legala prin care in situatia
data ( 10 si 1/2 luni bani virati ok la stat + 1 si 1/2 executare silita asupra angajatorului ) respectiv ( 10 si 1/2 luni
salariu ok + 1 si 1/2 luni salariu partial ) as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ( 85 % ) ?

Multumesc .