Buna ziua,
In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns , va dresez si eu situatia in care ma aflu.
Situatia mea e una interesanta ... inaintea nasterii copilului am lucrat la DOI angajatori diferiti ; cu primul totul ok ; al doilea , pentru ultimele luni dinaintea nasterii copilului [ iulie si august ] nu a latit obligatiile la stat pt salariati ( nici salariile in intregime ) ... la 30 sept 2008 apare pe siteul ANAF ca debitor cu ,, X ,, lei si inceperea procedurii de executare silita ... patronul isi ia jucariile si pleaca ( e doar rezident in Romania si e catatean dinafara spatiului U.E. ) ... binenteles ca a ramas deschis si carnetul de munca la ITM, nu mi-a eliberat nici o adeverina pt indemnizatie etc. Totusi , in luna august 2008 si sept 2008 a facut ceva plati salariale partiale , pentru care am primit si o copie de la fosta contabila a documentelor de plata partiala a salariului ,, DISPOZITIE DE * ___plata____ / ... SCOPUL PLATII : __ avans salar ___ ,, ; banuiesc ca pt aceste sume nu s-a platit taxele aferente catre stat ; de la ANAF raspunsul primit pt sumele datorate de societate ,, ... secret fiscal ... ,, . Tinand cont ca nu mi-au fost eliberate documentele solicitate de la angajator , am dat o declarie pe propria raspundere din care reies cele 12 luni anterior ... cu veniturile nete realizate . Pentru neplata salariala am deschis proces ( dar si aici daca nu ai cu cine te judeca ... interesanta situatia ) ... ; Copilul s-a nascut in septembrie 2008 .
1. Cele trei plati partiale ale salariului ( una in august si doua in sept ) au valoare ca si VENIT PROFESIONAL SUPUS
IMPOZITULUI PE VENIT ( au stampila societatii pe ele si semnatura contabilului ) ?
2. DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE cu veniturile salariale din ultimele 12 luni ( din care ultimele doua partiale )
se ia in considerare la dosar ?
3. In sutuatia data , inteleg ca dupa ,, un timp ,, voi primi 3 salarii medii compensatorii ( iulie / august si septembrie ) ...
Aceasta lege nu face obiectul platilor catre CAS , SOMAJ ETC. ... Care ar fi metodologia legala prin care in situatia
data ( 10 si 1/2 luni bani virati ok la stat + 1 si 1/2 executare silita asupra angajatorului ) respectiv ( 10 si 1/2 luni
salariu ok + 1 si 1/2 luni salariu partial ) as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ( 85 % ) ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns:
ContSters74087 , utilizator
22:28, 23 Februarie 2009