avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate caraman_codruta

Activitate caraman_codruta

Buna seara!
Dupa aproape 29 de ani sunt in pragul divorțului. Am stabilit de comun acord sa mergem la notar. Am nevoie de câteva clarificări. Nu știu daca la notar se poate face ai partajul bunurilor.
In anul 2003 am achiziționat un apartament prin împrumut ipotecar pe 10 ani. După 2 ani, in urma dezbaterii moștenirii ca urmare a decesului tatălui am primit acțiuni pe care le-am vândut. Cu banii obținuți am plătit o foarte mare parte a creditului ipotecar după care am mai rămas cu o sumă modică de plătit si pe care am achitat-o in câteva luni. Cum se va realiza in acest caz partajul bunurilor? Cum se face împărțirea cotelor din acest bun? De asemenea la această data am un credit de 20000€ achiziționat in 2024 pe care i-am dat copilului in vederea achiziționării unei locuințe dar de 6 luni soțul meu nu mai are serviciu. Cum se va proceda in ceea ce privește creditul avand in vedere ca aunt titulara acestuia? Mulțumesc pentru raapunsuri!
As dori sa ma lamuresc in urmatoarea situatie:
am un salariat care a lucrat 2 ani si 2 luni intr-o unitate dupa care a beneficiat de 9 luni de somaj. Dupa terminarea somajului s-a angajat la mine in unitate. Intrebarea este daca dupa dupa o luna de la angajare poate beneficia de acordarea sporului de 5% pentru vechimea de 3 ani?
Discuție contributii
as dori daca ma puteti lamuri sa imi spuneti care sunt contributiile angajatorului si ale angajatului in cazul incheierii unei conventii civile
Răspuns la discuția tichete cadou
Am citit aceste prevederi ale Codului fiscal dar tot nu m-am lamurit caci acestea nu au fost oferite in beneficiul copiilor minori ai angajatilor. Un alt aspect este ca noi avem evenimente diferite decat cele prevazute pentru care se acorda aceste tichete cadou.
Pana la urma... se impoziteaza!?
Discuție tichete cadou
Lucrez in invatamant si am primit tichete cadou cu prilejul urmatoarelor evenimente
1 Martie
Paste
1 Decembrie
Craciun
Nici pana acum nu am putut sa inteleg daca acestea sunt asimilate ca venituri realizate si sunt supuse impozitarii. Fac precizarea ca acestea au fost oferite tuturor salariatilor (cu/fara copii).
Valoarea tichetelor a fost de 350 lei pentru fiecare eveniment
:-/buna seara,
poate sa imi spuna cineva cum pot vizualiza Monitorul Oficial in forma in care este publicat. Multumesc.