Buna seara!
Dupa aproape 29 de ani sunt in pragul divorțului. Am stabilit de comun acord sa mergem la notar. Am nevoie de câteva clarificări. Nu știu daca la notar se poate face ai partajul bunurilor.
In anul 2003 am achiziționat un apartament prin împrumut ipotecar pe 10 ani. După 2 ani, in urma dezbaterii moștenirii ca urmare a decesului tatălui am primit acțiuni pe care le-am vândut. Cu banii obținuți am plătit o foarte mare parte a creditului ipotecar după care am mai rămas cu o sumă modică de plătit si pe care am achitat-o in câteva luni. Cum se va realiza in acest caz partajul bunurilor? Cum se face împărțirea cotelor din acest bun? De asemenea la această data am un credit de 20000€ achiziționat in 2024 pe care i-am dat copilului in vederea achiziționării unei locuințe dar de 6 luni soțul meu nu mai are serviciu. Cum se va proceda in ceea ce privește creditul avand in vedere ca aunt titulara acestuia? Mulțumesc pentru raapunsuri!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Partajul il puteti realiza la notar după divort, doar daca va înțelegeți.
Creditul e datorie comuna doar daca sotul e trecut codebitori, altfel nu pt ca nu l-ati facut pt nevoile soților.
Dacă nu puteți plati ratele, veti ajunge la executare silita
La partaj, puteti solicita o cota mai mare din casa pt ca ati contribuit mai mult, acțiunile fiind bun propriu.