avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț si partaj! Dupa aproape 29 de ani sunt in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț si partaj! Dupa aproape 29 de ani sunt in pragul divorțului. ...

Buna seara!
Dupa aproape 29 de ani sunt in pragul divorțului. Am stabilit de comun acord sa mergem la notar. Am nevoie de câteva clarificări. Nu știu daca la notar se poate face ai partajul bunurilor.
In anul 2003 am achiziționat un apartament prin împrumut ipotecar pe 10 ani. După 2 ani, in urma dezbaterii moștenirii ca urmare a decesului tatălui am primit acțiuni pe care le-am vândut. Cu banii obținuți am plătit o foarte mare parte a creditului ipotecar după care am mai rămas cu o sumă modică de plătit si pe care am achitat-o in câteva luni. Cum se va realiza in acest caz partajul bunurilor? Cum se face împărțirea cotelor din acest bun? De asemenea la această data am un credit de 20000€ achiziționat in 2024 pe care i-am dat copilului in vederea achiziționării unei locuințe dar de 6 luni soțul meu nu mai are serviciu. Cum se va proceda in ceea ce privește creditul avand in vedere ca aunt titulara acestuia? Mulțumesc pentru raapunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:42, 12 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul il puteti realiza la notar după divort, doar daca va înțelegeți.
Creditul e datorie comuna doar daca sotul e trecut codebitori, altfel nu pt ca nu l-ati facut pt nevoile soților.
Dacă nu puteți plati ratele, veti ajunge la executare silita
La partaj, puteti solicita o cota mai mare din casa pt ca ati contribuit mai mult, acțiunile fiind bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Transfer titular credit chris2001roro chris2001roro Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat recent de sotul meu prin notariat., nefacand si ... (vezi toată discuția)