avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate mary09

Activitate mary09

Buna ziua!
Am intentat in luna mai proces fostului meu sot pentru a mari pensia alimentara pentru fetita noastra de aproape 14 ani, pensie stabilita in cuantum de 90 lei,de sentinta civila pronuntat in anul 2007 - anul pronuntarii divortului.
Fostul sot a angajat un avocat care a depus o intampinare...dl/dna bate campii cu gratie mentionand ca fostul sot nu poate sa-si castige existenta (mentionez ca nu sufera de nici o boala), ca locuieste cu parintii pensionari (adevarat) dar a uitat sa mentioneze ca el e singurul cu permis si conduce masina acestora.
Am mai atasat si o adeverinta de la primaria de domiciliu unde se mentioneaza ca nu inregistreaza venituri.
Eu nu am cerut decat sa fie marita pensia alimentara pentru minora, la 25% din salariul minim pe economie ....dupa cum stiu eu ca prevede legea...pensia stabilita in 2007 era la nivelul salariului minim de atunci si nu mai reflecta realitatea (fostul sot nu este angajat desi presteaza munca la negru).
Ce pot sa fac eu in situatia aceasta?
Mi-e teama ca desi legea exista ...intampinarea facuta si legile mentionate acolo vor face ca hotararea sa fie in defavoarea copilului.
Am deschis in 2003 un PFA pe care lucrez ca si colaborator al unei firme de cosmetice, un job secundar datorita caruia mi-am facut multi prieteni si am un castig micut din care imi iau cele necesare casei in materie de igiena personala. Prin intermediul meu si alte persoane au posiblitatea de a face acest lucru.
Ce voi face de-acum in colo daca ne biciuesc cei de la guvernare cu noi biruri: CAS, CASS, SOMAJ?

Lucrez in invatamant si pe langa faptul ca m-au premiat cu "-25%" acum ma impoziteaza raportat la plafonul superior cu aceste biruri pentru ca indraznesc sa fiu "salariat" si trebuie sa platesc de doua ori pentru ceva de care nu voi beneficia oricum.

De ce sa platesc de doua ori aceste biruri?
Sunt "o persoana" nu "doua" care va beneficia de o singura pensie daca va mai exista.
De ce sa platesc de doua ori pentru sanatate pentru ca oricum trebuie sa platesc toate medicamentele de care am nevoie atunci cand ma imbolnavesc si pe lanaga asta trebuie sa platesc si consultatia si....multe alte servicii care ar trebui sa fie gratuite?
Ba mai mult trebuie sa platesc dublu si oricum sunt obligata sa platesc orice serviciu medical pana la valoarea de 600 lei, de parca peste aceasta suma nu as mai fi nevoita sa cheltui nimic si mi-se vor deschide toate usile cu trei batai din palme.
Oare sunt numai eu in situatia asta?

Ce vom face?
Nu exista solutii sa contracaram aceste atacuri distrugatoare ale domnilor guvernanti?

Poate ar fi cazul sa ne unim fortele si sa facem ceva in privinta asta!

Astept raspunsul vostru!
Răspuns la discuția pensia alimentara
Nu doresc pentru mine bani ci pentru fetita. Merge la cursuri de teatru, cursuri de engleza iar eu cu un salariu de bugetar nu mai pot face fata. In acelasi timp tatal ei face cadouri: masina si teren de casa surorii si cumnatului sau. E dureros sa-i spui copilului tau "nu am bani pentru..." iar tatal ei sa-i acorde ajutorul. Am incercat sa discut cu el si imi rade in nas cand ii spun ca trebuie sa plateasca in functie de venitul lui.
Răspuns la discuția pensia alimentara
Va multumesc pentru raspuns, insa nu stiu ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia acelor acte ce dovedesc venitul fostului meu sot. Stiu doar, din spusele lui ca are contract pe o perioada determinata- 1 an.
Sunt divortata din 2007 si am o fetita de 8 ani. In decizia de divort fostul meu sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 950.000 lei vechi. Pe atunci el lucra in Italia fara acte, acum are permis de munca si contract de munca tot acolo in Italia.
Intrebari: 1. Valoarea pensiei alimentare ramane tot aceeasi sau se pot face demersuri pentru a o corela cu valoarea venitului actual al tatalui copilului meu (din anumite surse stiu ca valoarea salariului lui depaseste 1000 euro).
2. Daca sunt sanse sa schimb aceasta situatie cum trebuie sa procedez si cui trebuie sa ma adresez?

Va multumesc din suflet!