avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intampinare proces pentru marirea pensiei alimentare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intampinare proces pentru marirea pensiei alimentare in raport cu salariul minim pe economie

Buna ziua!
Am intentat in luna mai proces fostului meu sot pentru a mari pensia alimentara pentru fetita noastra de aproape 14 ani, pensie stabilita in cuantum de 90 lei,de sentinta civila pronuntat in anul 2007 - anul pronuntarii divortului.
Fostul sot a angajat un avocat care a depus o intampinare...dl/dna bate campii cu gratie mentionand ca fostul sot nu poate sa-si castige existenta (mentionez ca nu sufera de nici o boala), ca locuieste cu parintii pensionari (adevarat) dar a uitat sa mentioneze ca el e singurul cu permis si conduce masina acestora.
Am mai atasat si o adeverinta de la primaria de domiciliu unde se mentioneaza ca nu inregistreaza venituri.
Eu nu am cerut decat sa fie marita pensia alimentara pentru minora, la 25% din salariul minim pe economie ....dupa cum stiu eu ca prevede legea...pensia stabilita in 2007 era la nivelul salariului minim de atunci si nu mai reflecta realitatea (fostul sot nu este angajat desi presteaza munca la negru).
Ce pot sa fac eu in situatia aceasta?
Mi-e teama ca desi legea exista ...intampinarea facuta si legile mentionate acolo vor face ca hotararea sa fie in defavoarea copilului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 8 Iulie 2014
Din moment ce a crescut salariul minim va creste si pensia proportional.
dar a uitat sa mentioneze ca el e singurul cu permis si conduce masina acestora.

Nu cred ca a uitat, nu avea legatura cu subiectul.
Daca tatal e apt de munca nu are nicio relevanta ca nu are acum venituri oficiale si ca sta cu parintii, sa se duca la munca ca pensia o va avea de platit.
Se va admite cererea dvs ( sa ne scrieti si noua va rugam cat vi s-a fixat) pt ca si salariul minim s-a marit si nevoile copilului si costul traiului zilnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere danielaelenaonea danielaelenaonea Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca cel de-al doilea sot al meu lucreaza cu contract de munca in italia, eu trebuie sa stau obligatoriu in romania sa pot ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)