avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca cel de-al doilea sot al meu lucreaza cu contract de munca in italia, eu trebuie sa stau obligatoriu in romania sa pot plati pensia alimentara a copilului rezultat din prima casatorie,la minimul pe economie pe romania, mentionand ca eu nu lucrez in tara respectiva, doar locuiesc acolo cu acualul meu sot si cei doi copii minori care ii avem impreuna, este normal sa tin doi copii departe de tatal lor doar pentru ca fostul meu sot imi cere sa platesc pensie alimentara la minimul pe economie al italiei doar pentru ca locuiesc cu actuala familie in aceasta tara constrainsi fiind de situatie.este normal sa sufere alti doi copii departe de un parinte avand in vedere ca deja sufera unul ca nu are ambii parinti langa el.
Cel mai recent răspuns: danielaelenaonea , utilizator 10:51, 20 Iunie 2015
in iunie aveati un copil si locuiati in Romania, acum aveti doi si locuiti in Italia.
nu locuiesc tot in romania iar cel de-al doilea copil se naste in luna septembrie sotul meu locuieste in italia imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa asta este problema ca eu locuiesc in romania si el acolo
Puteți cere în instanta sa se stabileasca pensie de 1/6 ( dat fiind find faptul ca mai aveți un copil )din salariul minim pe economie din România.
Puteți sa faceți contestație la executare pt obligațiile restante, dar șansele sunt minime cat nu ați făcut nimic pt a va apara când s-a stabilit.
Inteleg ca oricum nu are ce va lua cat nu aveți venituri și nici bunuri. Pe parte penala nu are ce va face cat ați plătit cat ați putut
Va multumesc pentru raspuns eu acum am pe rol o micsorare a pensiei problema este ca aceasta micsorare fostul meu sot o vrea pe salariul minim in italia nu pe salariul minim pe romania folosindu-se de faptul ca actualul meu sot lucreaza acolo iar eu in mod normal ar trebui sa ii fiu alaturi ,ca sa platesc la salariul minim pe romania trebuie sa stau pe teritoriul romaniei? pentru ca asta imi poate destrama si familia pe care mi-am format-o acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mariapopa1975 mariapopa1975 Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Cum primesc pensia alimentara platita din strainatate casanova30bc casanova30bc Buna ziua ,sunt un parinte care am terminat procesul de divort,am primit hotararea in care se mentioneaza clar ca am castigat custodia copilului in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gabitza1976 gabitza1976 poate fi recalculata pensia alimentara daca am un act jud.irevocabil?acum 3 ani am decis de comun acord cu fostul sot sa-i acord custodia fiului meu deoarece ... (vezi toată discuția)