poate fi recalculata pensia alimentara daca am un act jud.irevocabil?acum 3 ani am decis de comun acord cu fostul sot sa-i acord custodia fiului meu deoarece nu am suficiente condiitii (salarariu,stau cu chirie ,mai am in intretinere 2 copii,am datorii la banci)el spunand ca nu are nevoie de pensiae alimentara pt copilmdar la instanta a cerut asta,instanta acordand o pensie de 115 lei,netinand cont de situatia mea ,eu mai pot face recurs sau alt proces.memtionez ca am trimis pensie copilului dar sunt in urma cu lunile care au decurs intre procese si ma ameninta mereu cu puscaria.pe langa pensie cand am avut unele posibilitati am contribuit cu cadouri pt copil.ce pot face?mai pot micsora pensia pt ca nu am venituri?
Se poate oricand introduce actiune pentru micsorare pensie intretinere, daca veniturile se modifica.
Cati copii mai aveti in intretinere si de cand nu mai realizati venituri?
Dvs puteti cere, insa avand in vedere ca pensia de 115 lei a fost stabilita acum 3 ani, nu cred ca veti reusi.
Aveati acesti alti 2 copii si cand s-a stabilit pensia sau ati nascut apoi ?
Daca nu aveti salariu, pensia se va raporta la salariul minim pe economie, pt 3 copii, pensia maxima va fi de 50% din salariul minim, asta ar insemna pt un copil maxim 133 de lei.
Platiti si dvs cat puteti sa va dovediti bunavointa.
Daca va ganditi 115 lei e putin pt intretinerea unui copil si ceva venituri trebuie sa aveti daca platiti o chirie.
cand s-a stabilit pensia ii aveam pe acesti 2 copii,plus 3 banci -neachitate care le am din timpul casatoriei cu fostul-una de 10000 eur,alta de 16ooo ron,alta de 1300 ron pe care nu le-am achitat nicidecum,nu am un loc de munca stabil pt am copilul cel mic iar de intretinut ma intretin de pe urma altora parinti si actualul sot cu care nu sunt casatorita legal.problema e alta una ca nu am mereu bani si el ma obliga sa-i dau toata restanta ca ma da in judecata altfel/nu ia in considerare ca din putinul meu eu am platit aproape lunar pensia plus cadouri pt copil ,imbracaminte,incaltaminte altele,iar eu stiu ca pensie se poate calcula pana la 25 % din 700 ron in functie de posibilitati