avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Indemnizatia crestere copil si pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Indemnizatia crestere copil si pensie alimentara

Buna ziua, firma unde lucrez a restructurat locurile de munca din departamentul meu, fiind fortat sa intru in CCC, am ales ca pt 1 an de zile sa stau acasa in locul sotiei. De asemenea platesc pensie alimentara copilului dintr-o casatorie anterioara. Odata cu intrarea in CCC nu mai pot plati pensia alimentara timp de 2 luni, neavand venituri pana la primirea indemnizatiei. As dori sa solicit micsorarea pensiei alimentare, in acest caz cum va fi calculata pensia alimentara? Ca procent din indemnizatia de crestere a copilului sau din salariu minim pe economie, eu avand suspendat contractul de munca pt 1 an. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Greenfighter, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:25, 5 Iunie 2019
chiar daca nu inregistrati venituri, sunteti obligat sa platiti pensie de intretinere.
raportarea se face la venitul minum pe economie.

Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Buna seara, multumesc pentru raspuns. Din momentul ce contractul meu de munca este suspendat trebuie sa continui sa platesc pensia alimentara conform hotararii actuale sau sa platesc conform salariului minim pe economie? Pt acest lucru imi poate deschide dosar penal pt ca nu am platit toata suma? Este o suma mare, pe care nu mi-o pot permite sa o platesc, tinand cont ca am un alt copil in intretinere si fara venituri pana primesc indemnizatia. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Greenfighter, utilizator
Trebuie să plătiți suma stabilită de instanță. Nu aveți dreptul să modificați dvs suma de plată lunară. Doar un judecător poate modifica cuantumul dacă sau schimbat împrejurările, dar numai dacă dvs cereți acest lucru în instanță.

Puteți ajunge executat silit dacă plătiți mai puțin. Vedeți că este posibil ca raportarea pensiei o să se facă la venitul dvs efectiv lunar, nu la salariul minim.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ciobanuioan72 ciobanuioan72 sunt divortat de peste 10 ani si mai am doi copii minori.nu am avut un proces pt pensie alimentara dar contribui lunar cu diferite sume pt intretinerea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară din indemnizație crestere copil 2020user2020 2020user2020 Buna ziua! Plătesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o relație anterioară. Aceasta mi-a fost stabilită acum 7 ani din salariul minim pe economie. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)