avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

sunt divortat de peste 10 ani si mai am doi copii minori.nu am avut un proces pt pensie alimentara dar contribui lunar cu diferite sume pt intretinerea copiilor minori ramasi cu mama lor.intrebarea mea este,daca eu nu lucrez deloc si nu am un venit permanent decat ocazional,ce cuantum ar trebui sa aiba pensia alimentara in cazul in care as trece printr-un proces pentru stabilirea de pensie alimentara pentru cei doi copii minori?intreb asta deoarece mama acestora este nemultumita de sumele lunare cu care eu contribui pentru intretinerea celor doi copii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:18, 5 Decembrie 2015
Pensia de intretinere se stabileste raportat la salariul minim pe economie, in cazul in care nu aveti un loc de munca.

Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Detalii: [ link extern ]

Pana la 1/3 din 1050 cat e salariul minim. Veți avea de plătit maxim 350 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemia50 lemia50 Buna ziua. Este vorba de un divorț cu doi copii minori care vor locui cu mama.Tatal are certificat de handicap locomotor ,singua sursa de venit fiind ajutorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Adrian22hma Adrian22hma Buna am o intrebare.Am divortat in Spania si acum traiesc in Romanía ,in Spania plateam pensie alimentara pentru un copil 250€ CE se trebuie sa FAC in ... (vezi toată discuția)