Buna ziua ,sunt un parinte care am terminat procesul de divort,am primit hotararea in care se mentioneaza clar ca am castigat custodia copilului in varsta de 7 ani,si cealalta parte e obligata la plata pensiei alimentare (1/6 din salariu minim)dar care salar de aici sau din Italia.Fosta sotie se afla in italia ,hotararea a fost emisa pe 28/oct/2009,in care e obligata sa plateasca din momentul introducerii actiunii,pana acum nu am primit nimik.Cum pot afla daca a primit hotararea,dar mai important care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a primi aceasta pensie alimentara(mentionez ca ea se afla de 3 ani in ITALIA),in caz de neplata ce trebuie sa fac.Va multumesc!
Daca aveti posibilitatea aflarii institutiei la care lucreaza puteti sa-i faceti pprire pe salariu .
Daca nu stiti unde lucreaza dar ii cunoasteti adresa din Italia puteti sa-i formulati o plangere penala in Romania pentru infractiunea de abandon de familie....in situatia in care daca, cel putin, doua luni consecutiv nu a platit pensia de intretinere.
Atat timp cat nu ati demonstrat instantei ca fosta sotie isi are domiciliul stabil in Italia sau ca lucreaza legal acolo si avnd in vedere dreptul la libera circulatie a persoanei, pensia de intretinere stabilita prin hotarare se raporteaza la salariul minim pe economie din Romania. Pentru a fi raportat la salariul minim din Italia, acest lucru trebuia specificat clar in hotarare.
Ella, daca pruncul e crescut in Romania, dosarul e in Romania, salariul minim e mereu cel din Romania... nu crezi?
Ca nu vad care e logica sa ii fie platita pensie raportata la salariul minim din Germania unui copil care nu creste in Germania... si nu vad nici temei legal.