avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Sunt divortata din 2007 si am o fetita de 8 ani. In decizia de divort fostul meu sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare de 950.000 lei vechi. Pe atunci el lucra in Italia fara acte, acum are permis de munca si contract de munca tot acolo in Italia.
Intrebari: 1. Valoarea pensiei alimentare ramane tot aceeasi sau se pot face demersuri pentru a o corela cu valoarea venitului actual al tatalui copilului meu (din anumite surse stiu ca valoarea salariului lui depaseste 1000 euro).
2. Daca sunt sanse sa schimb aceasta situatie cum trebuie sa procedez si cui trebuie sa ma adresez?

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: mary09 , utilizator 17:20, 8 Ianuarie 2009
Stimata doamna ,
Cuantumul pensiei de intretinere se poate majora , proportional cu veniturile sotului (cele ce au caracter de continuitate , nu cele intamplatoare , spre exemplu indemnizatii , sporuri )
Va puteti adresa instantei de judecata , cu o actiune avand ca obiect recalcularea cuantumului pensiei de intretinere (atasand si hotararea judecatoreasca si alte inscrisuri aferente care sa ateste venitul sotului ), iar aceasta pensie poate reprezenta 1/ 4 din veniturile fostului sot !

Succes
Va multumesc pentru raspuns, insa nu stiu ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia acelor acte ce dovedesc venitul fostului meu sot. Stiu doar, din spusele lui ca are contract pe o perioada determinata- 1 an.
Nu doresc pentru mine bani ci pentru fetita. Merge la cursuri de teatru, cursuri de engleza iar eu cu un salariu de bugetar nu mai pot face fata. In acelasi timp tatal ei face cadouri: masina si teren de casa surorii si cumnatului sau. E dureros sa-i spui copilului tau "nu am bani pentru..." iar tatal ei sa-i acorde ajutorul. Am incercat sa discut cu el si imi rade in nas cand ii spun ca trebuie sa plateasca in functie de venitul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara. Silviulucian Silviulucian Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensia alimentara - indemnizatie de concediu de odihna madalina c madalina c Buna ziua, In urma divortului, fetita in varsta de 1 an mi-a fost incredintata, iar tatal obligat la plata pensiei alimentare, prin hotarare judecatoreasca. ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara raduroxana raduroxana Buna ziua, am un baietel de 5ani si jumatate si as dori un sfat de la d-voastra. Am divortat prin notar si fostul meu sot a stabilit pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)