avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna ziua, am un baietel de 5ani si jumatate si as dori un sfat de la d-voastra. Am divortat prin notar si fostul meu sot a stabilit pensia alimentara pentru minor, in cuantum de 500 lei/luna. El lucreaza printr-o firma (din oras) care plaseaza personal pe vase de croaziera - vase care apartin unei companii din Italia. El are contracte de munca cu perioada determinata, de 4-5 luni si are un venit de aproape 2200 euro/luna, dupa care sta in tara 3-4 luni fara nici un venit net pe luna. Ce pot sa fac pentru a obtine o pensie alimentara mai mare.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:59, 1 Iulie 2012
Incercati sa obtineti majorarea pensiei de intretinere printr-o actiune in instanta unde trebuie sa faceti dovada veniturilor cu caracter constant ale fostului sot.

Numai ca s-ar putea pune intrebarea ce s-a schimbat intre data desfacerii casatoriei la notar si acest moment in ceea ce priveste veniturile tatalui. Presupun ca aveati cunostinta de veniturile fostului sot la momentul la care s-a desfacut casatoria si ati convenit asupra sumei cu titlu de pensie de intretinere.

Oricum ar tb sa va ganditi sa motivati cumva cresterea sumei prin cresterea nevoilor minorului, eventual ceva cursuri extracuriculare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mia4 Mia4 Cum se stabileste pensia alimentara lunara,daca are contracte de munca sezoniere,cu sediul in Europa?(anual pe vase de croaziera...7-9 luni ).multumesc! (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)