avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensia alimentara - indemnizatie de concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensia alimentara - indemnizatie de concediu de odihna

Buna ziua,
In urma divortului, fetita in varsta de 1 an mi-a fost incredintata, iar tatal obligat la plata pensiei alimentare, prin hotarare judecatoreasca. In prezent tatal a facut recurs si contesta cuantumul stabilit de instanta de fond (25% din salariu), pe motiv ca in stabilirea cuantumului s-a avut in vedere si indemnizatia de concediu de odihna si prima de vacanta, pe care le numeste venituri intamplatoare.
As dori sa aflu o parere autorizata cu privire la cele sustinute de fostul sot, intrucat parerea mea este ca cele 2 forme de venit pe care le mentioneaza nu sunt venituri intamplatoare. Desi nu sunt venituri lunare , se acorda periodic, o data pe an si sunt venituri garantate de lege, fostul sot fiind functionar public. Mai mult decat atat, de 12 ani de cand lucreaza, a incasat aceste venituri in fiecare an. Daca in ceea ce priveste prima de vacanta, situatia este mai discutabila, in ceea ce priveste indemnizatia de concencediu, nu consider ca poate fi numita un venit intamplator, intrucat ea reprezinta plata zilelor de concediu efectuate si practic inlocuieste salariul pe care l-ar fi primit daca nu si-ar fi luat concediu. Astept opiniile dvs si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 07:28, 22 Octombrie 2010
La stabilirea cuantumului pensiei de intretinere se au in vedere veniturile nete constante pe ultimele sase luni; prima de vacanta nu reprezinta un venit incasat lunar pentru a fi retinut in baza de calcul a pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensia de intretinere, calculata in cota procentuala CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Intr-un proces avand ca obiect incredintarea copilului minor si stabilirea pensiei de intretinere tatal se prezinta si mentioneaza ca primeste indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara burcearomina burcearomina Buna seara, eu si sotul meu ne confruntam cu o problema putin mai dificila si anume: dintr-o casatorie anterioara, sotul meu are o fiica in varsta de 13 ani. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)