eu zic in cazul in care nu revinde produsul meu. adica e client final.. de ex eu prestez un serviciu catre firma respectiva.. ii scot factura fara tva.. el datoreaza tva pe factura respectiva catre stat sau nu?
Buna ziua.
Daca firma mea neplatitoare de tva emite o factura fara tva catre un client platitor de tva, atunci clientul are obligativitatea platii catre stat a tva-ului pentru factura respectiva?
Este obligatoriu ca persoana care face contabilitatea unei microintreprinderi sa fie angajata in firma respectiva? Sau se poate face si pe baza unui contract de prestari servicii/?
buna ziua.
Pentru a beneficia de dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului cat este norma minima de munca avuta in ultimele 12 luni? 2 ore este de ajuns sau trebuie mai mult?
se poate combina un numar sa zicem x de luni de somaj cu restul pana la 12 luni de lucru cu norma redusa?
asadar daca lucreaza 6 luni de ex cu contract pe perioada determinata.. la incheierea acestui c.i.m se considera pentru calcul la somaj o perioada lucrata de 9 ani si 6 luni, punandu-se in calcul si perioada de la primul c.i.m de unde a plecat cu demisie ?
asadar poate beneficia doar dupa ce i se termina urmatorul contract.. cel cu perioada determinata..
dar in cazul in care de ex contractul pe perioada determinata este mai mic de un an se pun si ceilalti 9 ani la calcul nu? chiar daca a plecat cu demisie..
o cunostinta a mea a lucrat 9 ani la o firma si acum trebuie sa plece de acolo pe motiv ca isi schimba domiciliul in alt judet.
exista vreo situatie in care este indreptatita la somaj?
daca nu.. in cazul in care se angajeaza cu contract pe perioada determinata 1-2 luni se poate lua somaj? si daca da.. cat timp?