avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi

Marți, 2 aprilie, are loc evenimentul - Sistemul e-TVA în 2025: Strategii de conformare și pregătire. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la factura fara tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la factura fara tva?

Buna ziua.
Daca firma mea neplatitoare de tva emite o factura fara tva catre un client platitor de tva, atunci clientul are obligativitatea platii catre stat a tva-ului pentru factura respectiva?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 19:32, 21 Februarie 2017
Clientul care este platitor de TVA, va colecta TVA la vanzarea produselor de pe factura.
si in cazul in care clientul platitor de tva este client final cum se procedeaza?
Daca revinde produsul livrat de dvs., atunci trebuie sa adauge TVA la intreaga valoare iar nu numai asupra adaosului sau.
eu zic in cazul in care nu revinde produsul meu. adica e client final.. de ex eu prestez un serviciu catre firma respectiva.. ii scot factura fara tva.. el datoreaza tva pe factura respectiva catre stat sau nu?
Nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Offshore pentru companie it offshoreIT offshoreIT Buna Ziua, Detin o firma de IT in Romania care livreaza servicii in Spania,Franta ,Italia .Mentionez ca clientii sunt persoane fizice. Momentan platesc TVA ... (vezi toată discuția)
Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Tva in regim dropshipping pentru romania StefanRad StefanRad Buna ziua! Detin o firma neplatitoare TVA si as dori sa fac dropshipping direct din china in Romania si am cateva nelamuriri in privinta platii TVA-ului pentru ... (vezi toată discuția)