avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Offshore pentru companie IT
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Offshore pentru companie IT

Buna Ziua,

Detin o firma de IT in Romania care livreaza servicii in Spania,Franta ,Italia .Mentionez ca clientii sunt persoane fizice. Momentan platesc TVA in tarile de consum (Spania ,Franta,Italia) . Intentionez sa infiintez un offshore in Gibraltar sau Scotia , sa desfasor aceeasi activitate, sa mentin firma din Romania ,deoarece am angajatii aici ,iar firma din Romania sa presteze servicii catre firma din Gibraltar/Scotia .
Mai exact clientul final (persoana fizica) aflat in Spania,Franta.Italia plateste produsul catre firma infiintata in Gibraltar/Scotia , iar firma din Romania presteaza servicii sub un contract, firmei din Gibraltar/Scotia.
(mentenanta IT).
In aceasta situatie firma din Gibraltar/Scotia va plati/nu va plati TVA?
Daca va plati , unde va plati ? Tot catre tarile de resedinta a clientului final?

Firma din Romania va plati TVA catre statul roman?

Cunoaste cineva o firma de consultanta sau cineva care ne poate ajuta cu infiintarea unei firme in Gibraltar/Scotia?

Va multumesc si astept un raspuns competent.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 17:20, 11 Decembrie 2018
Ma intereseaza si pe mine acest subiect. Este cineva cunoscator in acest domeniu ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa inteleg bine fenomenul, dvs vindeti produse la distanta sau servicii electronice , de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune ?
Si intr-un caz si in celalat, ca facturati din Romania sau facturati din Gibraltar/Scotia este aceeasi treaba, acceasi legislatie dpdv al tva-ului.(dpdv al tva-ului e aceeasi legislatie in toata UE, doar cotele de tva difera de la o tara la alta).
Pentru facturile emise din Romania catre Gibraltar/Scotia nu veti plati tva in Romania. In Gibraltar/Scotia inregistrati tva prin taxare inversa. Pentru asta trebuie ca ambele firme sa fie platitoare de tva.( daca una din cele doua firme e neplatitoare de tva imi scrieti aici si va spun cum se procedeaza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de marfa din italia cu marfa ramasa in custodie in italia Radulescu Vasile Radulescu Vasile Buna ziua, Am urmatoarea speta si solicit un punct de vedere : (Toate societatile de mai jos sunt platitoare de TVA si sumele aferente facturilor sunt ... (vezi toată discuția)
Tva aferent unui contract extern ksimona ksimona In cadrul contractului extern pe care il avem cu un partener din Italia am utilizat subcontractanti din aceeasi tara. Materialele neparasind tara de ... (vezi toată discuția)
Plata/ neplata tva pentru servicii intracomunitare sorinakis sorinakis Salutare, am o problema la care am aflat multe raspunsuri...prea multe ca sa mai stiu ce sa cred.. Un SRL roamnesc executa servicii de publicitate ... (vezi toată discuția)