avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept concediu crestere copil

buna ziua.
Pentru a beneficia de dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului cat este norma minima de munca avuta in ultimele 12 luni? 2 ore este de ajuns sau trebuie mai mult?

se poate combina un numar sa zicem x de luni de somaj cu restul pana la 12 luni de lucru cu norma redusa?

Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
cgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 22 Ianuarie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, conecdii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Nu conteaza cu ce fel de program lucrati, normal de 8 ore pe zi sau cu timp partial.
- Puteti sa lucrati si o ora pe saptamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa aflu de ce vechime in munca(sau ce perioada lucrata) are nevoie o viitoare mamica pentru a beneficia de acea indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ema_scorpia ema_scorpia sunt insarcinata in doua luni , dar am contract de munca cu doua ore. in acest caz beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului? si daca da ce ... (vezi toată discuția)