avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate ruslauraroxana@yahoo.com

Activitate ruslauraroxana@yahoo.com

Buna ziua .As dori sa va pun o intrebare.Am cu mama mea un contract de intretinere in care mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra apartamentului.Eu locuiesc la cateva blocuri mai incolo de ea.In contractul meu printre obligatile de intretinere e stipulata fraza :locuinta cu lumina si incalzire.Toate facturile mamei sunt achitate la zii.Mama vrea ca facturile ei sa vina tot acolo la apartamentul ei unde se presteaza si intretinerea.E vreo problema daca raman pe numele ei din moment ce sunt achitate?As putea avea probleme dupa decesul mamei din cauza asta din moment ce mama e multumita de ingrijirea mea ?Daca facturile ar fii pe numele meu si as avea restante nu ar fii tot o dovada a neintretinerii?Iar daca sunt pe numele ei si sunt achitate si ea e multumita ca duce o viata normala ca pana acuma sa i vina facturile acasa e vreo problema?Nu e tot o dovada de ingrijire daca nu are restante?Dac le trec pe mine vor veni la alta adresa.Mentionez ca intretinerea se presteaza in apartamentul mamei mele care face si obiectul contractului.Eu am pastrt bonuri cu mancare ,medicamente, ce am mai schimbat prin locuinta.In momentul incheierii contractului mama e asistata de un reprezentant al autoritatii tutelare.Multumesc mult daca o sa mi raspundeti.Astept sfatul dumneavoastra.
Răspuns la discuția contract de intretinere
nu e o dovada ca a fost intretinuta daca nu are restante are lumina incalzire tot ce vrea ea.chiar daca facturile sunt pe numele ei?
de eemplu pot sa fie pe numele meu si sa am restanta.asta nu e o dovada a neintretinerii.chiar daca sunt pe numele meu. Nu e acelasi lucru si daca sunt pe numele ei?
Daca sunt achitate la timp nu ii este sistat nimic chiar daca sunt pe numele ei nu e o dovada ca e intretinuta?daca sunt pe numele meu si am restanta tot la fel e o dovada de neintretinere nu?deci are vreo importanta pe numele cui sunt? Si ce presupune acest uzufruct viager?doarv dreptul de a locui pana la sfarsitul vietii in apartamentul respectiv?daca sunt achitate la zii chiar daca au ramas in continuare pe numele mamei nu e o dovada a intretinerii?ma poate lamuri si pe mine cineva cu problema asta?va rog frumos
de eemplu pot sa fie pe numele meu si sa am restanta.asta nu e o dovada a neintretinerii.chiar daca sunt pe numele meu. Nu e acelasi lucru si daca sunt pe numele ei?
Multumesc pt raspunsul acordat.Da eu eu le achit toate.Mama are pensie mica.Doar ca figureaza pe numele ei.Dar din moment ce s achitate si mama e multumita nu are restanta conteaza pe ce nume sunt dupa doamne fereste deces din moment ce mama a fost multumita.?daca are drept de uzufruct nu e normal ca facturile sa vina acolo?
Mai mentionez ca centrala termica eu ia m cumparat o la mama.
Mentionez ca mama e asistata in momentu incheierii contractului si de un reprezentant al autoritatii tutelare.In contract scrie asa:intretinerea consta in asigurarea zilnica de hrana,menaj,imbracaminte,incaltaminte,locuinta cu lumina si incalzire,procurarea de medicamente,si administrarea tratamentului la domiciuliu sau in institutii medicale si tot ce este necesar unui trai decent iar la data decesului inmormantare potrivit obiceiurilor locului.Intretinerea se va presta in apartamentul ce face obiectul prezentului contract.loCUINTA CU LUMINA SI INCALZIRE e o obligatie de plata a utilitatiilor?multumesc mult pentru raspuns dat anterior si va rog sa mi raspundeti si la aceasta intrebare.
Buna ziua.Eu am un contract de intretinere incheiat in 2006 cu mama mea in care mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager.Eu am gj de mama stau la cateva blocuri de ea.Facturile de gaz si curent sunt pe numele lui mama dar sunt platite la zii.Are vreo importanta daca sunt pe mine sau pe mama facturile de utilitati din moment ce s achitate la zii?
am fost la mai multi notari si toti mi au spus ca nu are nimik din moment ce intretinerea se presteaza in apartamentul care face obiectul contractului.Multumesc mult .