avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna ziua.Eu am un contract de intretinere incheiat in 2006 cu mama mea in care mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager.Eu am gj de mama stau la cateva blocuri de ea.Facturile de gaz si curent sunt pe numele lui mama dar sunt platite la zii.Are vreo importanta daca sunt pe mine sau pe mama facturile de utilitati din moment ce s achitate la zii?
am fost la mai multi notari si toti mi au spus ca nu are nimik din moment ce intretinerea se presteaza in apartamentul care face obiectul contractului.Multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: ruslauraroxana@yahoo.com , utilizator 11:50, 14 Ianuarie 2009
Dacă printre obligaţiile concrete de întreţinere nu figurează şi plata utilităţilor pentru imobilul asupra căruia întreţinutul are dreptul de uzufruct, nu văd nicio problemă din punct de vedere al întreţinerii.

Apoi, imobilul fiind grevat de dreptul real de uzufruct, este normal ca uzufructuarul să poată contracta în nume propriu toate utilităţile aferente imobilului.

Dacă vă temeţi că alţi copii ai mamei dumneavoastră, după decesul acesteia, ar putea invoca lipsa întreţinerii pentru a cere rezoluţiunea contractului, ar fi bine să vă preconstituiţi toate probele necesare (chitanţe de plată a alimentelor, medicamentelor, îmbrăcămintei, utilităţilor) şi chiar să încheiaţi contractele de utilităţi pe numele dumneavoastră.

Liviu S.Bordaş
Mentionez ca mama e asistata in momentu incheierii contractului si de un reprezentant al autoritatii tutelare.In contract scrie asa:intretinerea consta in asigurarea zilnica de hrana,menaj,imbracaminte,incaltaminte,locuinta cu lumina si incalzire,procurarea de medicamente,si administrarea tratamentului la domiciuliu sau in institutii medicale si tot ce este necesar unui trai decent iar la data decesului inmormantare potrivit obiceiurilor locului.Intretinerea se va presta in apartamentul ce face obiectul prezentului contract.loCUINTA CU LUMINA SI INCALZIRE e o obligatie de plata a utilitatiilor?multumesc mult pentru raspuns dat anterior si va rog sa mi raspundeti si la aceasta intrebare.
Mai mentionez ca centrala termica eu ia m cumparat o la mama.
Da. Sintagma Locuinţă cu încălzire şi lumină presupune să-i asiguraţi o locuinţă luminată şi încălzită, adică să achitaţi aceste utilităţi, nu doar să-i asiguraţi posibilitatea tehnică de realizare a încălzirii şi iluminării. Cel puţin aşa apreciez eu.

Liviu S.Bordaş
Multumesc pt raspunsul acordat.Da eu eu le achit toate.Mama are pensie mica.Doar ca figureaza pe numele ei.Dar din moment ce s achitate si mama e multumita nu are restanta conteaza pe ce nume sunt dupa doamne fereste deces din moment ce mama a fost multumita.?daca are drept de uzufruct nu e normal ca facturile sa vina acolo?

Alte discuții în legătură

Contract intretinere 2006 ruslauraroxana@yahoo.com ruslauraroxana@yahoo.com Buna ziua .As dori sa va pun o intrebare.Am cu mama mea un contract de intretinere in care mama isi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra apartamentului.Eu ... (vezi toată discuția)
Dovezi intretinere Alina73 Alina73 Buna ziua.Eu am sa trec direct la subiect si sper din tot sufletul sa primesc un raspuns prompt.Eu impreuna cu mama mea am incheiat acum 6 ani un contract de ... (vezi toată discuția)
Proces MariusBucur MariusBucur Buna ziua.Vreau sa va expun problema mea.Eu am avut incheiat cu mama un contract de intretinere in care mama si a pastrat dreptul de uzufruct viager.Mamam mea ... (vezi toată discuția)