:D va multumesc din suflet pentru toate sfaturile,va doresc numai bine si multa sanatate!!!
Va felicit pt puterea de a citi si raspunde fiecaruia dintre noi care avem o mica speranta atunci cind ne adresam cu o problema pe acest site.=D>
Buna seara!
Din anul 2000 am fost angajata la un srl cu carte de munca.Datorita unor probleme legate de activitatea firmei respective au tot plecat angajatii de acolo,raminind in anul 2005 eu ca si secretara,femeia de serviciu,soferul si patronul.Ne-au fost micsorate salariile pe motiv de economie,la itm nici ca cineva a schitat un gest desi completarea in cartile de munca se facea cind avea chef dna inspector.Cert e ca in anul 2005,eu nu am mai suportat acest regim precum si nenumaratele controale din partea fiscului(patronul avind probleme serioase,dar...avid relatii)si am inaintat demisia.Am fost la un pas de a fi batuta,injurata,scuipata,umilita doar pt ca am decis sa plec.
Problema este ca atunci cind m-am dus la itm sa-mi ridic cartea de munca,dna inspector mi-a spus ca nu mi-o da pe motiv ca i-a dat-o patronului,desi tot dna inspector a fost cea care mi-a dat la mina un bilet cu data si stanpila prin care ii cerea patronului sa inchida CIM,acesta refuzind vehement pe motiv ca eu am datorii catre el.
Poate sunt multi ca mine,va asigur ca desi ti se spune sa faci reckamatie si se va rezolva,va spun ca la ora actuala cartea de munca este la patron,mizgalita de el,scrisa de el....omul cred ca are o problema grava cu capul.
Ideea e ca din anul 2005 m-am angajat in alta parte fara carte de munca,dar as vrea sa-mi recuperez totusi acesi 4-5 ani lucrati,nu am cum sa obtin acea adeverinta de vechime de la fostul patron,asta e clar,si mi se pare o prostie acest lucru pt ca de cele mai multe ori se pleaca de prea multe necazuri si umilinte indurate si nu-ti doresti sa mai ai de-a face cu el,plus ca nici nu-mi va elibera vreodata acest document.
intrebarea este daca se poate reconstitui vechimea in munca prin prezentarea fiselor fiscale precum si a unui document de cotizare pe care l-am primit de la casa de pensii prin posta toate acestea atasate copiei cartii de munca pe care o voi da pierduta oricum atit timp cit eu nu am semnat de primirea ei si nu cred ca trebuia inminata tocmai celui care nu-si platea la timp contributiile?
va multumesc mult si ma iertati ,dar este o situatie din pacate destul de des intilnita in ziua de azi,este inuman sa ne umilim pe dreptul si pe munca noastra,mai ales la ITM Bucuresti.
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri,daca se poate sa-mi precizati cadrul legal referitor la studiile superioare la asistenti(un numar de lege sau un monitor oficial in care este publicat).
buna seara,
Faptul ca ai terminat o facultate ca nu este in domeniul in care ai profesat(poate cel mult cercetare medicala,dar si asta o poti face daca ai terminat fac.de medicina-asistenta medicala) nu iti poate echivala studiile liceale,fie ele si sanitare.(din cite stiu eu studiile inferioare,ex liceu,nu pot echivala pe cele superioare acestora,respectiv scoala postliceala,cred ca asa spune legea invatamintului)
Iti poti completa studiile la fac.de medicina generala-specialitate asistenta medicala,cred ca ai mari sanse pe baza diplomei de licenta si afoii matricole,sincer,depinde de rector.
buna seara,roxana
Pentru gradul principal legea asistentului medical (recent modificata in decembrie 2008) precizeaza clar ca trebuie sa ai indepliniti cinci ani in functia de asistent medical fara intrerupere.
Daca ai terminat liceul sanitar,e ok,nu e vina nimanui ca asa era pe atunci,:sorry:dar...tot legea este cea care spune ca trebuie sa te perfectionezi,adica sa urmezi cursuri superioare pregatirii de baza.Am multe colege in situatia ta,dar au facut unele un an echivalare la scoala postliceala,altele au facut trei ani de postliceala,acum fac si facultatea de Asistenta Medicala ca multe dintre noi.
Faptul ca pina in anul 2008 ai fost pensionata medical,deci nu ai lucrat ca si asistent medical,inseamna ca nu poti sustine examenul de grad principal,decit peste cinci ani,adica in 2014(asta in conditiile in care nu intrerupi,deci lucrezi)Dar,ai tot timpul inainte....Succes=D>
:training:Sunt asistent medical cu studii posliceale si lucrez in blocul operator compartiment anestezie.Totodata sunt si in anul 4 la Medicina Sectia Asistenta Medicala.
As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca terminarea facultatii va aduce vreun folos material la salariu(legea salarizarii spune ca da,dar nimic in plus) si daca studiile superioare la zi sunt considerate vechime in munca?
Este cineva intr-o situatie asemanatoare?:D
Cu multumiri,