avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate catalinuxxl

Activitate catalinuxxl

Ce înseamnă că legea cu doua luni nu mi este aplicabilă ? Mulțumesc. Eu întrebam cu cat timp înainte de 21.05.25 sa depun actele ?

Cornel Vasile a scris:

Desi legea cu 2 luni nu va este aplicabila , puteti depune actele pentru CCC cu perioada 21.05.2025 / 21.07.2025.

Buna ziua ,
In ce data ar trebui sa depun actele pentru a beneficia de cele două luni ale tatălui
daca data de naștere a copilul este 21.07.23 ?
Mulțumesc.
Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Nu se poate sta acsa si sa primiti stimulent de insertie ..ori stati acasa si primiti indemnizatia CCC ori mergeti la servici unde veti primi salariul + stimulentul de insertie.

Mulțumesc pentru răspuns, eu nu doresc sa intru in ccc , doar sa primesc stimulentul de inserție, dar să și știu dacă pot rămâne o lună acasă sau cat timp încasând stimulentul de inserție și 85 % din salariul de la serviciu .

Cornel Vasile a scris:

Daca sotia nu mai doreste sa se intoarca la munca, poate solicita incetarea c.i.m. , iar dvs sa depuneti actele pentru stimulentul de insertie fara a mai intra in CCC.

Buna ziua .
Sunt tatăl unui minor născut la data de 21.07.23 .
După această dată doresc sa solicit acordarea stimulentul de inserție pentru tata.
Soția nu mai dorește să se întoarcă în câmpul muncii.
In ce data trebuie sa și dea demisia?
Eu cu ce data trebuie sa depun actele pentru acordarea stimulent?
Voi beneficia de luna tatălui ?
Aceasta înseamnă că voi rămâne acasă o lună și voi fi platit de la locul de munca și voj primi și stimulent ? Sau două luni ?
Precizez că sunt angajat pe perioada nedeterminata in domeniul privat .
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Am căutat în acte și nu găsesc cadastrul anterior , presupun că la primărie ar trebui să l găsesc ? Sau pe al vecinului că acolo este adăugată diferența ce am eu lipsa de 77,25 cm .
Este posibil sa caute în arhiva aceste documente în baza unei cereri formulate de către mine ? Mulțumesc frumos.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Ar trebui sa aveti informatii la primarie, exista o comisie in cadrul OCPI care tocmai cu rectificarile acestea se ocupa. Aveti cateva date aici: [ link extern ] /

Mulțumesc frumos pentru răspuns .
Unde ar trebui sa contest aceste măsurători ?

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Presupun ca este vorba despre cadastrul sistematizat, puteti contesta masuratorile in termen de 60 de zile de la afisarea documentelor la primarie.

A fost făcut cadastrul gratuit informativ și acum am lipsa la hotarul de la drum 77,5 cm din 58 m fata de ce știam eu, nu a existat vreodată un punct de reper , nu am fost acasă când s au făcut măsurătorile , oare mai pot face ceva sa pot corecta aceasta eroare ?
Tocmai că înadins a modificat hotarul, adică a arat din fâneață tatălui meu bazandu se că eu nu am acte , daca fac gardul pe acolo îmi iese lipsa la suprafață pământ , ce am socotit eu pe distanța de 70 m x 1 m și ceva se aduna , mulțumesc frumos pentru răspuns , el nu dorește gard , nici vorba sa contribuie la construcția lui - cum mai ia apa ?????
Va salut , deci as putea sa fac întâi gardul și apoi actele ? Mi se va elibera autorizație de la primărie daca nu am acte ? Hotarul l a mutat unde a vrut el și nu știu sigur pe unde sa fac gardul , nu l as face greșit .

trandafir2 a scris:

Va salut, faceti actele pe numele dvs si granituiti zona, sau invers. Mai este si varianta unei reclamatii la politie, insa fiind vecini nu va recomand. Pana la urma ia si el niste apa. Apa este de la Dzeu.