avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt tatăl unui minor născut la data de 21.07.23 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt tatăl unui minor născut la data de 21.07.23 ...

Buna ziua .
Sunt tatăl unui minor născut la data de 21.07.23 .
După această dată doresc sa solicit acordarea stimulentul de inserție pentru tata.
Soția nu mai dorește să se întoarcă în câmpul muncii.
In ce data trebuie sa și dea demisia?
Eu cu ce data trebuie sa depun actele pentru acordarea stimulent?
Voi beneficia de luna tatălui ?
Aceasta înseamnă că voi rămâne acasă o lună și voi fi platit de la locul de munca și voj primi și stimulent ? Sau două luni ?
Precizez că sunt angajat pe perioada nedeterminata in domeniul privat .
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: catalinuxxl , utilizator 08:30, 5 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sotia nu mai doreste sa se intoarca la munca, poate solicita incetarea c.i.m. , iar dvs sa depuneti actele pentru stimulentul de insertie fara a mai intra in CCC.
Mulțumesc pentru răspuns, eu nu doresc sa intru in ccc , doar sa primesc stimulentul de inserție, dar să și știu dacă pot rămâne o lună acasă sau cat timp încasând stimulentul de inserție și 85 % din salariul de la serviciu .

Cornel Vasile a scris:

Daca sotia nu mai doreste sa se intoarca la munca, poate solicita incetarea c.i.m. , iar dvs sa depuneti actele pentru stimulentul de insertie fara a mai intra in CCC.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate sta acsa si sa primiti stimulent de insertie ..ori stati acasa si primiti indemnizatia CCC ori mergeti la servici unde veti primi salariul + stimulentul de insertie.
Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Nu se poate sta acsa si sa primiti stimulent de insertie ..ori stati acasa si primiti indemnizatia CCC ori mergeti la servici unde veti primi salariul + stimulentul de insertie.

Buna ziua ,
In ce data ar trebui sa depun actele pentru a beneficia de cele două luni ale tatălui
daca data de naștere a copilul este 21.07.23 ?
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata georgiana55 georgiana55 Buna ziua! Sunt insarcinata si in momentul de fata ma aflu in concediu de risc maternal. Ma intereseaza sa aflu urmatoarele detalii: - dupa ce eu ca mama imi ... (vezi toată discuția)
Transfer concediu crestere copil intre soti badar badar Buna ziua. Avem un copil nascut in data de 11.10.2016. Din 24.11.2016 sotia mea a beneficiat de concediul de crestere a copilului, dar in data de 24.08.2017 va ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie pt tatal copilului Radu Doina Radu Doina Buna ziua, rog o simpla clarificare in situatia urmatoare: Tatal copilului nou nascut (in nov.2012) poate aplica/primi stimulentul de insertie direct ... (vezi toată discuția)