avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transfer concediu crestere copil intre soti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transfer concediu crestere copil intre soti

Buna ziua. Avem un copil nascut in data de 11.10.2016. Din 24.11.2016 sotia mea a beneficiat de concediul de crestere a copilului, dar in data de 24.08.2017 va intoarce la locul de munca si eu (sotul) voi ramane acasa cu copilul. In situatia noastra sotia mea beneficiaza de stimulentul de insertie? sau Vom putea solicita numai in situatia in care eu o sa ma intorc cu 2 luni mai devreme anul viitor in august 2018? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 16 August 2017

Pe perioada cat dvs sunteti in CCC, sotia nu va beneficia de stimulentul de isnertie.
Atunci daca eu ma intorc mai devreme cu 2 luni pot solicita stimulentul pe numele meu?
Stimulentul de insertie il poate primi numai sotia.
Atunci cum se procedeaza? Cand trebuie sa faca cererea, cand trebuie sa depuna dosarul? Sau in situatia noastra nu se poate?
Daca in data de 24.08.2017 sotia se va intoarce la locul de munca , atunci cu decizia de reluare a activitatii va merge la AJPIS pentru a depune cerere de acordare a stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal cassady cassady Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie leon27ro leon27ro Sunt in CCC si am optat pentru doi ani, dar intentionez sa ma intorc la munca mai devreme (la 1 an si 4 luni) Beneficiez de stimulent de insertie? Sotul ... (vezi toată discuția)