avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu maternal

Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Sunt in concediu maternal si vreau sa-mi schimb locul de munca. Daca ma intorc la servici si apoi imi dau demisia spre a ma angaja in alta parte mai beneficiez de cei 500 de ron care se acorda pentru intoarcere anticipata la servici?
Cel mai recent răspuns: cassady , utilizator 13:31, 26 Noiembrie 2011
Sunteti in concediu de maternitate sau in concediu pentru CCC , intrucat nu sunt identice?

Daca sunteti in CCC , cuantumul stimulentului de insertie depinde de data nasterii copilului .. daca copilul s-a nascut inainte de 01.01.2011 , valoarea acestuia este de 100 lei, iar daca s-a nascut dupa 01.01.2011 este de 500 lei.

In speta, dvs veti beneficia de stimulentul de insertie daca reveniti mai devreme la serviciu din CCC.
Copilul este nascut dupa 01.01.2011 si deci voi beneficia de 500 de ron la intoarcerea din Concediul de ingrijire copil, intrebarea mea este daca voi beneficia de ei si in conditiile in care la intoarcerea din concediu imi dau demisia pentru a ma angaja in alta parte.
da. nu tine de locul de munca este un stimulent acordat mamei.
cassady a scris:

Copilul este nascut dupa 01.01.2011 si deci voi beneficia de 500 de ron la intoarcerea din Concediul de ingrijire copil, intrebarea mea este daca voi beneficia de ei si in conditiile in care la intoarcerea din concediu imi dau demisia pentru a ma angaja in alta parte.


Da, veti beneficia de acest stimulent ... in acest caz:
1. faceti cerere de reluarea a activitatii
2. faceti cerere de incetare a activitatii la vechiul loc de munca- demisie sau acordul partilor - si in acelasi timp semnati noul c.i.m.
3. Depuneti actele de reluare a activitatii la AJPS , in vederea acordarii stimulentului de insertie.
Acte pentru obtinerea stimulentului de crestere copil
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)