avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in acest sens.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 14 Martie 2013
daca tatal este cel care a optat pentru concediu crestere copil, pana la un an, daca se intoarce la servici inainte ca, copilul sa implineasca un an, beneficiaza de sporul de insertie, in valoare de 500 ron lunar, pana cand copilul implineste varsta de doi ani.
Sa va traiasca cel mic!
1. Nu se numeste nici "indemnizatie de insertie", nici "spor de insertie", legislatia ii spune "stimulent de insertie".

2 .- Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana va implini copilul 2 ani, daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
- Aceasta este valabil numai in cazul in care mama nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
TRIF magda a scris:

..... in ce conditii si ce trebuie sa faca in acest sens.Va multumesc anticipat.


In acest sens, va trebui sa revina la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catrte copil .. astfel:
- va depune o cerere la angajator prin care solicita incetarea suspendarii c.i.m. si reluarea activitatii in baza aceluiasi c.i.m. ... angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii

- apoi va merge pentru a depune dosarul in vedere obtinerii stimulentului de insertie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce aspecte trebuie avute in vedere dpdv contabil daca o angajata revine la serviciu dupa 10 luni de la nasterea ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)