avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce aspecte trebuie avute in vedere dpdv contabil daca o angajata revine la serviciu dupa 10 luni de la nasterea copilului.Mentionez ca este angajata cu norma intreaga . Mai beneficiaza de un ajutor suplimentar?Cat este acesta si dupa cat timp il primesti de la Primarie/ Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:32, 7 Noiembrie 2013
Primeste ajutor suplimentar doar daca si-a luat un an concediu maternal
1. Din punct de vedere contabil nu se intampla nimic deosebit.

2. - Salariata se afla in concediu crestere copil (CCC) perioada pentru care i s-a suspendat contractul individual de munca (CIM).
- Daca vrea sa reia activitatea face o cerere prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Daca a optat pentru CCC pana la varsta de 1 an si reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiaza de un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

4. - Daca a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an beneficiaza de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

5. Pentru a beneficia de suplimentul de insertie se prezinta la Primarie cu decizia de reluare a activitatii si face cerere pentru suplimentul de insertie.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Declaratie pgabriel28 pgabriel28 Buna ziua.Din cate am inteles eu ca tata trebuie sa dau o declaratie inainte ca, copilul sa implineasca 1 an ca nu beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)