avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate icteo

Activitate icteo

sunt parte pagubita intr-un incident rutier si masina mea trebuie sa stea in service cam 10 zile pentru reparatii. Deoarece accidentul nu a fost din vina mea, mi s-ar parea normal ca firma asiguratoare a vinovatului sa-mi puna masina la dispozitie ca sa ma deplasez si viata mea de zi cu zi sa nu fie afectata. Exista vreo sansa sa obtin asa ceva de la Astra si cum sa pun problema?
In alte tari asa se intampla si e ceva absolut normal.
Multumesc :)
Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Multumesc
dar daca vand terenul firmei de constructii si apoi fac contract de v-c de bun viitor pentru casa ce o construiesc, s-ar putea aplica legea tva-ului de 5% la receptia casei?
Va multumesc si scuze pt insistenta
Buna ziua,
Am un teren pe care vreau sa-mi construiesc o casa. Cum trebuie sa fac contractul cu firma de constructii astfel incat sa beneficiez de tva 5%?
Va multumesc
Buna ziua!
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o garsoniera. La momentul X garsoniera valora 75.000 de euro, si banca mi-a acordat un imprumut de 60.000 de euro.
In momentul de fata garsoniera respectiva valoreaza pe piata in jur de 45.000 de euro.

Am ramas fara loc de munca si nu mai pot face fata ratelor. Nu mai am alte proprietati sau alte bunuri mobile, locuiesc impreuna cu sotia in casa parintilor.
As dori sa stiu, in cazul in care se ajunge la executare silita, si eu raman cu o datorie de 60000-45000= 15.000 de euro catre banca, cum si-i poate recupera?
Nu am alte venituri si vreau sa ma inscriu la o facultate.
Ar putea sa-mi blocheze o parte din salariu sa zicem peste 4 ani?
Va multumesc
chestia cu stornarea facturii de avans e o mare tampenie, romaneasca evident care favorizeaza iar birocratia si spagile catre Finante - in momentul cand acestia vin in control la constructor pentru recuperarea TVA-ului.
Parerea mea este ca aceasta lege a fost data pentru favorizarea constructorilor/finantatorilor, care, surpiza, sunt in mare masura politicienii nostri iubiti, asa ca nu va asteptati sa castigati prea mult la faza asta.

Imi cer scuze pentru implicatia politica, dar incerc sa-i fac pe unii care nu au inteles deja, sa realizeze ca inca traiesc si respira aer romanesc.
Buna
Mi se pare ilogic calculul prezentat de tine, desi am vazut, dupa cum ai spus, ca se practica. In plus e imoral, pt ca ei au folosit acei bani la cursul respectiv.
Eu mai am un apt la ei si au fost fair pana acum, sper sa nu isi strice obrazul pt 2000 de euro.
Oricum tot am un castig si asa fata de tva 19.
P.S. Daca, prin absurd, euro scade la 3 lei, ce logica vor avea acesti constructori de care ai pomenit?
Eu am un apartament la Green Park Iasi care va fi gata prin iunie 2009. Am platit pana acum 12000 euro avans 20% la totalul de 60.000 euro cu TVA 19%.
Am vorbit cu ei si mi-au spus in felul urmator:
- pretul se va recalcula astfel 60.000/1.19*1.05=52.941 euro total de plata
- rest de plata 52.941-12.000=40.941 la cursul X al BNR din ziua platii/receptiei.
Cam asa mi se pare cel mai corect.
salut
in mod normal ar trebui sa-ti storneze ce ai platit - dar atentie, o sa fie in lei la cursul de atunci
si sa faci plata cu tva de 5% pentru toata suma.
Asa ca roaga-te ca Euro sa mai scada si sa ai ceva profit. Daca euro creste in continuare, nu o sa ai un avantaj prea mare.