avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar neachitat

Buna ziua!
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o garsoniera. La momentul X garsoniera valora 75.000 de euro, si banca mi-a acordat un imprumut de 60.000 de euro.
In momentul de fata garsoniera respectiva valoreaza pe piata in jur de 45.000 de euro.

Am ramas fara loc de munca si nu mai pot face fata ratelor. Nu mai am alte proprietati sau alte bunuri mobile, locuiesc impreuna cu sotia in casa parintilor.
As dori sa stiu, in cazul in care se ajunge la executare silita, si eu raman cu o datorie de 60000-45000= 15.000 de euro catre banca, cum si-i poate recupera?
Nu am alte venituri si vreau sa ma inscriu la o facultate.
Ar putea sa-mi blocheze o parte din salariu sa zicem peste 4 ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:35, 12 Aprilie 2009
Daca are grija sa nu se prescrie creanta, banca va poate executa si peste 50 ani. Cand va veti angaja, dvs sau sotia vi se va pune poprire pe salariu. Nu este o solutie sa nu platiti.
Veti fi urmarit silit atat pentru diferenta de credit, cat si pentru dobanzile si comisioanele care vor creste. Nu aveti nici o garantie ca garsoniera se va vinde chiar si cu 45.000 de euro. Mai bine inchiriati garsoniera, daca tot nu o locuiti, si astfel veti achita din rata. Daca varsta va permite, puteti sa solicitati si o reesalonare a creditului pe mai multi ani, ca sa aveti o rata lunara mai mica, sau o perioada de gratie ( motivat de pierderea locului de munca, dovedita cu acte) pana la gasirea unui nou serviciu. Puteti si sa incercati dvs. sa vindeti cu acordul bancii garsoniera, ca sa va stingeti o parte cat mai mare din credit, daca normele bancii vor permite acest lucru ( de ex. daca pentru diferenta ramasa neachitata va incadrati la un credit de nevoi personale fara ipoteca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare.. maripirvu maripirvu Buna ziua! Va aduc la cunostinta o speta si va rog frumos daca ma puteti sfatui..Situatia este cam asa... Unchiul meu a luat un credit de nevoi personale, ... (vezi toată discuția)
Credit nerambursat sarina@ sarina@ Buna ziua, Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament. L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)