avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenintare executare..
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenintare executare..

Buna ziua! Va aduc la cunostinta o speta si va rog frumos daca ma puteti sfatui..Situatia este cam asa...
Unchiul meu a luat un credit de nevoi personale, fara ipoteca, de 30 mii euro. Are o rata de 550 euro pe luna, rata pe care a platit-o mereu la zi, pana in vara anului trecut, cand datorita reducerilor salariale cu 50%, nu a mai putut depune decat jumatate din rata lunar. A facut diverse eforturi si a mai achitat din restante, dar de 4 luni nu a mai putut acoperii decat jumatate din rata lunar. A fost la banca si a depus 5 sau 6 dosare cu dovezi privind micsorarea veniturilor familiei, solicitand o reesalonare sau gasirea unei solutii pentru cateva luni, obligandu-se ca lunar sa depuna jumatate din rata. Acum a fost sunat si amenintat de catre banca cu executarea. Intrebarea mea este ce inseamna aceasta executare? Ce vizeaza ea? Salariul, alte terenuri pe care le are in provincie, sau chiar casa in care locuieste?? Exista o alta solutie pentru a nu se ajunge la executare, daca va continua sa achite jumatate din rata lunar??
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:15, 30 Iunie 2011
maripirvu a scris:

Ce vizeaza ea?...... Salariul, alte terenuri pe care le are in provincie, sau chiar casa in care locuieste?? Exista o alta solutie pentru a nu se ajunge la executare, daca va continua sa achite jumatate din rata lunar??


Unchiul dvs. ar trebui citeasca, clauzele contractuale si sa verifice daca plata partiala a ratei, poate avea ca efect rezilierea contractului de credit respectiv declararea scadentei anticipate a creditului.

Daca raspunsul este, da, atunci exista posibilitatea ca sa fie inceputa executarea silita impotriva tuturor bunurilor acestuia (imobile/mobile-inclusiv poprire pe conturi/salariu).

Practic, pot exista clauze (mai mult sau mai putin abuzive) care permit bancii declararea scadentei anticipate a creditului, daca valoarea garantiilor constituite de consumator, scade sub valoarea creditului ramas de plata.

Poate, daca dvs. oferiti creditorului aceste "garantii", exista posibilitatea ca aceasta ipotetica (am inteles faptul ca momentan ne precizati ca este doar o amenintare...) executare, sa inceteze.

Mai exista si varianta solutionarii conflictului in instanta, insa...doar dupa studierea cauzei dvs., in amanunt, s-ar putea oferi o varianta de solutionare cu cele mai multe sanse de reusita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive contract banca tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati referitor la un credit de nevoie personale( fara garantii imobiliare) la care eu sunt girant pentru fostul sot daca pot ... (vezi toată discuția)
Datorie banca vioreldodan vioreldodan Buna ziua! M-am inscris azi pe site-ul dvs pt a afla niste raspunsuri competente la o pb pe care o am cu o anumita banca. Am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Disperat...executare silita GERONIMO2012 GERONIMO2012 in 2008 am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca de 10000 euro de la o banca.in anul 2011 am fost disponibilizat si am intrat in imposibilitate de ... (vezi toată discuția)