avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită disperat...executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

disperat...executare silita

in 2008 am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca de 10000 euro de la o banca.in anul 2011 am fost disponibilizat si am intrat in imposibilitate de achitare a creditului.la inceputul lui 2013 am luat un alt imprumut de la o ruda de 7000 euro pe 5 ani ,imprumut pe care l-am garantat cu apartamentul proprietate personala.acum data fiind situatia banca pe perioada cat am imprumutul catre unchiul meu poate sa imi ia apartamentul sa il vanda (apartamentul valorand aprox 30000 euro) si sa achite unchiului meu datoria care o am catre acesta scadenta in 5 ani,parte de banii sa ii opreasca ei sau timp de 5 ani nu au posibiliatea legala sa imi scoate la licitatie apartamentul fara acordul unchiului meu.....va multumec...
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:31, 19 Februarie 2013
Ba da, se poate ajunge la vanzarea ap, unchiul ia primul cat ii datorati, apoi banca si daca ramane ceva, veti primi si dvs.
depinde care din ei o sa va faca executare silita.
sigur ca si unii si altii au posibilitatea sa se indrepte impotriva dvs pentru recuperarea datoriilor.
se poate ajunge la vanzarea apartamentuluidaca dvs nu rezolvati cumva situatia.poate o reesalonare poate sa va pasuiasca unchiul .......
Daca banca face executare silita, dupa vanzare, la distribuire unchiul are prioritate pt ca are drept de ipoteca, dupa care se despagubeste banca. Daca unchiul ajunge sa ceara executarea silita (ceea ce cred ca este mai putin probabil, intrucat ii achitati ratele lunare, iar cu el presupun ca va puteti intelege altfel), atunci el isi ia partea, iar banca se poate despagubi numai daca depune titlul constator al creantei sale la executor. Suma ramasa urmeaza sa va fie restituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! camy20 camy20 in urma cu un an de zile am luat cu imprumut suma de 30000 euro,pt o ruda apropiata.am luat acest imprumut pe baza unui contract notarial cu titlu ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca maggia87 maggia87 Buna seara! Socrul meu a facut un credit pe o perioada de 24 de ani. La acest credit de 30000 euro a ipotecat apartamentul. Au trecut 4 ani de cand a facut ... (vezi toată discuția)
Credit nerambursat sarina@ sarina@ Buna ziua, Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament. L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)