avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit cu ipoteca

Buna seara!
Socrul meu a facut un credit pe o perioada de 24 de ani. La acest credit de 30000 euro a ipotecat apartamentul.
Au trecut 4 ani de cand a facut creditul. In momentul contractarii lucra ca functionar public si avea salariul aproximativ 3.000 de lei/ luna. Intre timp a iesit la pensie printr-o ordonanta de urgenta si are o rata de 1500 lei/ luna dar venitul (pensia) este de 1600 lei. Nu mai poate sa plateasca. Intrebarea este: daca nu mai plateste ce se intampla? Banca poate sa ai mai ia ceva in afara de apartamentul ipotecat? De exemplu masina care este proprietate personala sau din venit (pensie)?
Astept raspuns si sfaturi din partea dvs....daca se mai poate face ceva in cazul asta....
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:51, 21 Februarie 2011
in cazul unei executari silite, daca suma obtinuta prin vanzarea la licitatie acopera creditul, nu se va ajunge la executarea altor bunuri.
pana sa se ajunga la o executare silita, in cazul in care nu mai poate plati ratele, poate se gandeste sa vanda de bunavoie apartamentul si sa achite creditul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu ipoteca pitbull83 pitbull83 buna ziua,am si eu o intrebare si as dori sa aflu cat mai multe raspunsuri(corecte).socrul meu a facut un credit cu ipoteca(apartament)acum 4 ani cand ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)