avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze abuzive contract banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze abuzive contract banca

buna ziua.
va rog sa ma indrumati referitor la un credit de nevoie personale( fara garantii imobiliare) la care eu sunt girant pentru fostul sot daca pot face ceva sa nu se ajunga la executare pe casa asa cum ma tot suna de la banca si ma ameninta ca vor incepe executarea si se vor indrepta si spre bunurile imobile.precizez ca am si eu credite (~ 650 lei ) si colip minor in ingrijire.
creditele au fost facute pt o casa la care nu am acte de constructie . acum e proces in instanta pt obtinerea actelor( accesiune imobiliara) . fostul sot nu a mai platiti din luna in care am obtinut ordin de protectie pt mine si copil .
am incercat sa refinantez creditul cu o dioband mai mica dar cei de la banca au refuzat , si ma suna ca vor incepe executarea .

va rog mult sa imi spuneti ce solutii am , cred ca procesul cu casa va dura destul de mult si nu am ce sa vand sa achit creditul neavand acte pe casa , in pocesul cu casa a intervenit si fostul sot cerand drept de superficie darel a dat declaratii contradictorii referitoare la casa , scopul lui fiind sigur sa ma oblige sa vand , el avand apartament de 2 camere proprietate personala , am inregistrari cu el in care recunoaste ca scopul lui a fost sa puna mana pe teren sa faca casa repede si sa vanda , dupa cum e construita casa in graba si cu multe lipsuri se poate vedea ca intradevar acesta a fost scopul lui ( si de fosta sotie s-a despartiti tot cand nu a obtinut acte pe casa ei ) . sunt disperata sa nu raman in strada cu copilul , doar medicamentele si gradinita ma costa 550 lei lunar , bancile 650 , utilitatile costa mai ales ca a venit frigul , nu am de unde sa platesc si rata banca unde sunt girant ( am platit 1000 lei si acola pe bucati dar nu mai am deloc)

va rog un raspuns
multumesc


Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 21:55, 1 Octombrie 2013
imi cer scuze pt greselile de scriere din postarea anterioara(m-am grabit).
revin cu amanunte. astazi am vorbit cu cei de la banca unde sunt girant si i-am rugat sa faca o reesalonare , refinantare cu dobanda mai mica , dar am inteles de la ei-departamentul juridic - ca nu se poate . stiam ca executarea se face cand se dovedeste ca esti de rea credinta dar au am incercat in nenumarate randuri sa gasesc solutii sa achit rate mai mici pt ca am si eu ratele mele la banci si am achitat cand am avut (1000ron) . ce sa fac in acesta situatie ? chiar nu se poate face o reesalonare sa nu se ajunga la executare? pot sa reduc costurile cu creditul sa ii dau in judecata pt clauze abuzive daca sunt girant la acest credit . ?deja ma ameninta telefonic mereu ca vor incepe executarea , nu pot ramane cu un copil in strada pt ca sunt girant si ca incerc sa platesc rate mai mici .

Lui are ce sa ii ia in caz de neplata ?
da . are apartament cu 2 camere si masina sau cel putin avea pana acum 2-3 luni nu stiu daca le-a instrainat pt a nu fi luate de banca . celor de la banca le-a spus sa se indrepte catre mine pt executare deoarece casa pt care ne judecam e proprietate comuna .

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate credit ContSters234144 ContSters234144 Buna seara, am o problema si va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Am contractat in urma cu 5 ani, 2 credite nevoi personale. De 3 ani sunt pensionar pe caz ... (vezi toată discuția)
Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)