D-na davideg ti-a dat aceasta sugestie mai mult in gluma dar eu cunosc cazuri care s-au rezolvat in acest mod. Juridic, daca stiu sa se apere nu cred ca ai sanse. Nu ii poti obliga sa semneze.
trebuie ca toate informatiile de pe produse care sunt in alte limbi sa existe si in limba romana, in principiu puteti face asta prin etichetare sau puteti cere producatorilor sa introduca in design-ul de baza al ambalajelor si descrierea in lb romana....mai trebuie sa apara pe produs si datele de identificare ale firmei Dvs.
daca reclamantul se poate inscrie la masa credala inseamna ca reclamantul se transforma in creditor fara a fi castigat in prealabil procesul de fond? cum se poate apara debitorul de un asemenea creditor, care fara o sentinta definitiva si irevocabila se poate inscrie la masa credala?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Adevarul ca nu sunt inca in situatie de insolventa dar e bine sa ma informez din timp asupra consecintei unor anumite actiuni.
Nedumerirea mea era legata de faptul ca legiuitorul nu a prevazut la art.80 ca transferul sa fi avut legatura cu falimentul, si daca simpla incadrare in conditiile art 80 reprezinta dovada prejudiciului adus. Oricum, am argumente cu care sa probez buna credinta, insa voiam sa stiu care este experienta Dvs. in asemenea cazuri, si daca instanta obisnuieste sa asculte si sa tina cont si de ce are de spus debitorul.
In alta ordine de idei, exista posibilitatea ca restituirea unui imprumut acordat societatii, unuia sau mai multor asociati sa fie incadrat la art.80?
Multumesc!
Buna ziua, as avea si eu o intrebare pentru cei cu experienta in materie de insolventa.. La articolul 80 litera 2 , a , a legii se mentioneaza ca transferurile patrimoniale efectuate cu asociati care detin minim 20% din capitalul firmei in ultimii 3 ani pot fi anulate de judecatorul sindic.
In cazul meu (fiind administrator al firmei), am vandut o cladire extratabulara, unui asociat cu peste 20% in ultimii 2 ani. Problema este ca nu am facut nici un act fraudulos, deoarece cladirea respectiva se afla pe pamantul intabulat al respectivului asociat (deci nu puteam gasi nici un alt client pentru vanzare), pretul de vanzare este corect si plata pretului a fost facuta in contul firmei. Mai mult, la data respectiva nu existau creditori prejudiciat dar acestia au aparut in timp datorita situatiei economice la nivel national.
Poate cineva sa imi raspunda daca aceasta tranzactie poate fi incadrata la cele la care se refera art 80, in conditiile in care pot dovedi ca transferul a fost facut cu buna credinta.
Multumesc!