avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate ionel979

Activitate ionel979

651 sal icadrare +75% spor pt derularea de fonduri europene +10% vechime = 1253 sal brut pentru referent asistent tr.1
908 sal icadrare +75% spor pt derularea de fonduri europene +10% vechime =1748 sal brut pt consilier asistent tr.3

salariile respective sunt probabil fara reducerea de 25%, nu stiu de ce se calculeaza asa. La salariul brut de 1253 care imi apare pe decizia de promovare, salariul de incadrare din fluturas este de 939 la care ii corespunde un net de 751, salariu pe care l-am avut si inainte cand eram referent.

Problema nu este corectitudinea calculelor ci de ce nu mi-au acordat salariul de consilier

Buna ziua
In urma absolvirii studiilor superioare am fost promovat de pe functia de referent asistent tr 1 pe functia de consilier asistent treapta 3 pe data de 01.12.2010 dar salariul brut a ramas acelas respectiv de 1253 lei iar salariul brut corespunzator functiei de consilier asistent tr 3 este de 1748 lei.
Cei de la serviciul resurse umane invocand art 16 din anexa III a legii 330/2009 au argumentat ca nu pot sa ofere o crestere mai mare de 5%, desi art 32 din lg 330/2009 prevede "Pentru personalul promovat in functii in peroiada de aplicare etapizata, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functii similare"
Desi am facut contestatie asupra deciziei de promovare nu am primit nici un raspuns in termenul legal de 10 zile, seful serviciului resurse umane transmitindu-mi verbal ca nu mai avem compartiment juridic care sa analizeze aceasta situatie
Ce parere aveti de aceast caz, mai exista alta cale inainte de a-i actiona in instanta?
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt incadrat pe functia de referenet asistent treapta 2 avind o vechime de doi ani si ceva. Am studii superioare de lunga durata finalizate inaintea angajarii. Am solicitat promovarea in clasa dar mi s-a spus ca nu se poate deoarece am absolvit facultatea inaintea angajarii.
La cererea scrisa pentru promovare mi s a pregatit un raspuns nefavorabil pe care o sa l primesc daca imi trebuie neaparat o hirtie.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face in continuare? Eu personal m-am hotarat sa ii actionez in instanta deoarece efectuez aceias munca ca si colegii consilieri.O hotarare judecatoreasca m-ar ajuta? sau imi mai trebuie inca una la un eventual aviz nefavorabil dat de ANFP
Mai am o intrebare: Vechimea acumulata in acest timp se considera vechime in specialitate pt a putea concura pe un post de consilier?
Va multumesc.