avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Adryana18

Activitate Adryana18

Răspuns la discuția Blocare drum de servitute.
Buna seara,
Strada noastra nu are nume, de aceea am si zis ca nu stiu daca m-am exprimat corect.
La inscrierea pe rol la primarie, jumatate de strada a fost inregistrata ca ar apartine de capatul cel mai apropiat al strazii, iar cealalta jumatate de celalalt capat al strazii.
Drumul nu este cedat la primarie.
Totusi, inca nu stim cum sa procedam, si daca este ok si legal ca acest domn a inchis drumul intr-un capat.
In extrasul de carte funciara este inclus aceasta “cale de acces” dintr-un cap al strazii pana in celalat cap.

Buna ziua,

Suntem un grup de 13 case insiruite, unii dintre noi suntem cu, credit la banca, altii au achitat cash casele, in extrasul de carte funciara este luat in evidenta si drumul de servitute, cu intrare din ambele capete a drumului.
Acum ne confruntam cu o problema, proprietarul de la ultima casa, a inchis cu gard intrarea pe drumul de servitute, dar a mai facut inca un gard si unde se termina casa dansului, practic la un capat al strazii sunt 2 garduri la distanta de aprox 15 m, iar toti suntem nevoiti sa intram printr-un singur capat al strazii.
Conform inregistrarilor la urbanism, strada noastra are 2 nume, este impartita in 2, jumatate apartine de o strada dintr-un capat, cealalta invers.
Are voie sa faca asa ceva? Ce se poate face in acest caz?
Imi cer scuze daca nu m-am facut corect inteleasa.

Multumesc frumos!
Buna seara,

Pentru un credit neachitat, daca a fost intituita poprirea, se poate negocia suma care este trecuta deja pe poprire?
Am luat un credit de 14000 lei acum ceva timp, si ma obliga sa achit doar creditul 37000 + si separat inca vreo 5000 lei cheltuielile de judecata si onorariu, dar nu mi se pare normal ca sa achit de 2 ori suma, avand in vedere ca eu am platit o buna perioada de timp creditul, pana sa intru in imposibilitatea de a mai achita.
Va multumesc!
Buna ziua,
O cunostinta a primit o comunicare hotarare penala, mai exact cea de mai jos:
În baza art. 336 alin. 1 C.p. cu apl. art. 396 alin. 1,2 şi 10 c.p.p. cu ref. la art. 61 alin.2 şi alin. 4 lit. c C.p., condamnă pe (X), la 200 zile amendă penală, stabilind cuantumul sumei corespunzătoare unei zile amendă la 25 lei, respectiv 5.000 lei. În baza art. 404 c.p.p., atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 63 şi art. 64 C.p. în situaţia neachitării amenzii penale în termenul de 3 luni prevăzut de art. 559 c.p.p. În baza art. 274 c.p.p., obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de către stat (pentru faza de urmărire penală şi pentru faza de judecată).
Nu scrie nimic de starea permisului de conducere, cum poate afla care este starea acestuia, sau ce ar trebui sa faca pentru a-l recupera?
Va multumesc!
Buna ziua,
In anul 2016 sotul meu a fost oprit de politie, conducand sub influenta alcoolului, de atunci are permisul retinut, a platit recalcularea analizele, iar de curand i s-a spus sa astepte o hartie acasa in maxim 20 zile lucratoare, si apoi i se da drumul la dosar in instanta.
Alcolemia stabilita in noaptea in care a fost oprit a fost 1.6 g% in sange, iar la recalculare a iesit 1.72 g% intrebarea mea este, daca ma puteti ajuta, care pot fi sanctiunile?
Va multumesc pt raspuns.

Dar eu nu prea inteleg termenii lor in aceste legi.
Adica nu o sa mai primesc niciodata indemnizatia?
Inceteaza definitiv?
Si banii opriti de stat unde se duc?
Adica: mie mi s-au oprit banii in februarie 2012, nu am mai primit nici o indemnizatie. Daca nu am ajuns nici pana azi sa imi platesc impozitul (au trecut deja 5 luni), mi se opressc definitiv banii, nu mai primesc nimic?
Buna ziua,

Este adevarat ca dupa 5 luni de neplata a datoriilor catre stat dupa ce a fost oprita indemnizatia in februarie 2012, nu mi se vor mai trimite banii din urma opriti?
Buna seara,
Am si eu o problema, si anume: din luna Martie 2012 mi-a fost oprita indemnizatia pentru crestere copil (deoarece nu mi-am platit impozitul), iar acum mai beneficiez doar de alocatia de stat in valoare de 200 lei.
Exista posibilitatea ca primaria/statul sa imi opreasca banii pe impozit (deoarece eu nu am bani sa platesc, atata timp cat nu imi vin pe luna decat 200 lei)? Daca se poate, as dori sa stiu unde sa ma adresez, pentru ca imi este mult mai usor daca mi s-ar opri banii pe impozit direct din indemnizatia oprita.
Sau, este legal sa ni se opresca banii pentru cresterea copilului?

Va multumesc.

Răspuns la discuția Datorie la banca
Adica...imi poate opri suma pe care urmeaza sa o primesc?