avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Buna seara,
Daca am credit la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp si am un card la o alta banca pe care nu am nici un ban in momentul de fata, ulterior urmeaza sa primesc o suma de bani pe acest card, firma de recuperari creante imi poate face oprirea de bani de pe acest card???
Adica, exista posibilitatea sa nu pot intra in posesia acestor bani, pentru ca am datorie la o alta banca pe care nu am mai platit-o de ceva timp???
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: felixsergiu , utilizator 12:02, 16 Decembrie 2011
Creditorul/recuperatorul cu scopul legitim recuperare debit are dreptul sa execute silit bunurile dvs mobile/imobile/carduri/drepturi salariale pana la concurenta debitului acumulat
Adica...imi poate opri suma pe care urmeaza sa o primesc?
da, exista si aceasta posibilitate numai in cazul in care firma de recuperari emite o adresa de poprire executorie, cu titlu executoriu (contractul de credit, de exemplu) catre banca unde aveti cardul. Banca unde aveti cardul devine astfel tert poprit si este obligata sa execute ordinele organului de executare (firma de recuperari) privind disponibilitatile dvs din cont. Daca aceste fonduri provin din salarii se va popri doar o treime din suma, conform Codului Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita co-imprumutat neaguionelaloredana neaguionelaloredana In 2009 am luat un credit de la brd,eu titilar credit iar sotul co-imprumutant.De aproape un an nu am mai platit ratele integral iar banca a dat creditul ... (vezi toată discuția)
Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)